A 43. VKF!-re a második mű. (Az első itt.)
Gines ricottafagyi csillagánizsos málnasziruppal
Hozzávalók:
A fagyihoz: 250 g ricotta, 100 ml cukorszirup (fagyiszezonban mindig tartok a hűtőben egy üveggel: 500 ml vizet felforralok 500 g cukorral, kihűtöm, aztán mehet a hűtőbe, és amikor kell, csak előkapom), 125 g zsíros, natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 dl gin
A málnaszószhoz: 200 g málna, 2 ek. cukor, 1 csillagánizs
A fagyihoz valókat botmixerrel simára kevertem, fagyigépbe raktam, ami a masszát kb. 30 perc alatt habos-krémesre keverte. A kész fagylaltot poharakba adagoltam, és 1 órára mélyhűtőbe tettem.
A sziruphoz a málnát a cukorral botmixerrel pépesítettem, sűrű szitán átszűrtem, majd a csillagánizzsal együtt egy lábaskába öntöttem, és közepes lángon néhány perc alatt besűrítettem. A málnaszószt kihűtöttem, és a ricottafagyi tetejére locsoltam.
Csuda finom és vigyázat, fejbeszáll!
p.s. a fagyi maga a Túró Rudi-feelinget hozza, úgyhogy legközelebb csoki megy majd a tetejére...
p.s. a fagyi maga a Túró Rudi-feelinget hozza, úgyhogy legközelebb csoki megy majd a tetejére...
2 commenti:
alkoholmentesen is működik a recept? ha csokidarabokat is keverek bele, akkor már konkrét túrórudifagyi lesz belőle.
Helga
Persze, sőt! Annámnak készítettem egy keveset gin nélkül, aztán halacska alakú szilikon jégkockatartóban lefagyasztottam. Imádta! Erre utaltam a poszt végén, ti. hogy majd ezeket a halacskákat bevonom csokival (vagy a jégkockatartót, még mielőtt beletenném a fagyit), és ha sokat gondolkodok, még pálcikát is bűvölök majd bele :-)))
Szóval igen, működik! Csokidarabkákkal is.
Ha találsz olasz citromot, próbáld ki azzal, úgy vettem észre, hogy a magyar piacra kerülő görög citromok nem túl ízletesek.
Posta un commento