mercoledì 1 giugno 2011

menza Piazza 2011. 22. hét

A Menza Piazza utolsó bejegyzése itt található. Február 20-án. Február; jah, több, mint három hónapja. Tudom, közhely, de az idő akkor is rohan. Most ismét sikerült időt szánni a menüirkafirkálásra. Elsősorban pozitív visszajelzések érkeztek, köszönöm. Amit sokan kifogásoltak, az az, hogy Magyrországon kissé nehézkes lenne ezeknek a menüknek a kivitelezése. Persze, ez természetes. Nem írhatok menüt petrezselymes, karalábés, túrós receptekkel ha petrezselyem, karalábé és túró Olaszországban nincs. És persze a tésztákhoz is muszáj ragaszkodni (nyilván, nem magam miatt.)
Ötletek, ok? Ennyi az egész, semmi más. Nincsenek szabályok, alakítsátok őket úgy, ahogy nektek  tetszik (a jóízlés és az és az egészség határait figyelembe véve természetesen), helyettesítsétek a hozzávalókat azokkal a zöldségekkel, amik épp a kertedben nőnek, legyetek kreatívak, hasznosítsatok minden olyan apróságot, amiben fantáziát láttok!
Mandi.
május 30. hétfő
zöldfűszeres morzsában sült lepényhal
május 31. kedd
paradicsomos bableves pirított kenyérkockákkal
bazsalikommal és majorannával sörben párolt kolbász
zöldséges-fetás kamutbúza saláta maradék
június 1. szerda
párolt cukkini
június 2. csütörtök
padlizsánfasírt
vegyes saláta
kukoricalisztes torta eperlekvárral
június 3. péntek
ricottás-spenótos gnocchi
lecsós karaj
rozmaringos tepsis krumpli
június 4. szombat
scampi koktél rózsaszín grapefruittal
fokhagymás-bazsalikomos-paradicsomos spagetti bivalymozzarellával
párolt csacsihal filé
ajókás sárgarépapüré(vagy főzelék, vagy valami ilyesmi, majd útközben kiderül)
június 5. vasárnap
zöldségleves
paprikás krumpl inokedlivel
anya csalamádéja



5 commenti:

marcsi ha detto...

Hű de finom lehet az a pasta!!!!
Nagyon aranyos "Mazsola-piazza"!
Puszit küldök Neki.

Jucy ha detto...

A bazsalikommal és majorannával sörben párolt kolbásznak leírhatnád a receptjét :)

Gabah ha detto...

Marcsi, finom bizony! Anya csinálta! ;-) Köszi!
Jucy, nagyon egyszerű: veszel kolbászt, lehetőleg "fehéret" (az itteni hús, szalonna, vörösbor, só, bors, szerecsendió keveréke) vagy olyan paprikásat, ami egészen enyhén fűszerezett. Serpenyőben nagy lángon körbepirítod, mellédobod a zöldfűszereket, felöntöd sörrel (én most egy sima Morettit használtam, a paprikáshoz lehet, hogy jobban megy a rossa), készre párolod, és jól lesütöd, hogy a kolbász körben ropogós-fényes bevonatot kapjon. Ha nem találsz fehér kolbászt, elkészítheted darált húsból hamurgernek, vagy fasírtnak akár sütőben is, ezeket legalább kedvedre fűszerezheted.

Sandra G. ha detto...

De éééédes ez a kismanó....
Azok a szemek... Gratulálok!!!

Gabah ha detto...

Aranyos vagy, köszönöm, Sandra! :-)