mercoledì 22 giugno 2011

És megvaaan!

Hetek óta töröm a fejem egy menün, az utóbbi napokban már aludni sem hagyott az egész....és most megszületett.
antipasti:
marinált mozzarella Mammától (már többször bevált!)
kapros blini makréla rilette-tel és kaprigyümölccsel (LCCS 8)
sültpaprika saláta főtt sertés/marhanyelvvel
primi:
hideg uborka-burgonya krémleves zellerrel, pisztáciával
maranoi sült apró garnéla articsókával és sültpaprikás rizottóval Beatbulltól
spaghetti v. pennette lisce alla Norma - a kedvenc tésztám! (az uborkaleves és eközött még hezitálok egy darabig, ha végül leves lesz, akkor azt a rizottó előtt tálalom, ha tészta, akkor utána)
secondo:
zöldborsós tintahal grillezett polentával (jó lenne friss, "folyóssal", de nem fogom tudni elkészíteni, itt mindenképp előre kell dolgozni)
dolci:
diós ricottagolyók almabor öntettel
és bazsalikomos-epres tiramisu vagy quinoa puding ezzel a fantasztikus mandulás-pálinkásmazsolás-kávés szósszal (eredeti ötlet szintén Mammától)

Tiraram, tiraram, sállálá...!
P.s. Igen, megtárgyaltuk, hogy a főétel "sántít" egy kicsit, jó lenne valami szép, vörös hús, egy aprócska tagliata di manzo, Mamma ajánlotta a sült galambmellet petrezselyemkrémmel, de egy szelet tonhal is illene ide... Két dolgot azért figyelembe kell venni: először is két délelőttöm lesz arra, hogy el/előkészísem a menüt, ebből az egyiken Annám is itthon lesz. Másodszor pedig: az egyik vendég nem eszik meg semmit, ami egy kicsit is nyers, szóval tonhal, tagliata és tsi kilőve. Ó, de most, hogy kutatok az emlékeimben...mi lenne ha ezt az áfonyás gyöngytyúkot készíteném el??? Lólesz, lólesz!

2 commenti:

accantoalcamino ha detto...

Non capisco un "cavolo rapa" :-D a volte li trovo ai "Despar", un bacione e buona giornata :-)

Gabah ha detto...

:-)))) ah, niente, si tratta solo di un progetto di un menu che da settimane che non mi lasciava dormire...
In quale Despar? Qui a Rivignano secondo me non c'é. Ho appena conosciuto una ragazza chelavora al reparto ortofrutticolo dell'Interspar di Cordoipo. Chiederò a lei. Qualcuno mi ha detto che aveva già visto anche nel LIDL (ma non in Friuli). Cmq grazie per l'info! E buona giornata anche a te! :-)