1."Natúr polip tölteléktálban nagy szemű babkrémmel, paradicsommal és bazsalikommal"
2. "Ízesített, fűszerezett alma és szilvafagylaltal Hozzávalók: 4 ranettalma, 50 g őrölt fahéj, 50 g kristálycukor, 4 fahéjpálcika (fahéj egészben), 20 g vaj...."
3. "Franco Marini nagyapját Giovanninak hívták, a családban 15 testvér volt. Ezek közül három lány. Egy közeli kis faluból, Feletto Ubertoból érkeztek. Ahol ma az étterem áll, Giovanni 1904-ben ott hozta létre kisvendéglőjét, ahol a potenciális vendégek a bognárok voltak, akik Ausztriába menet ezen a helyen álltak meg lovakat váltani."
4. "Mazzancolle (rákfajta) 4 fajta állagú tökkel"
5. "Medvehagymaleves, leforrázott capesanték és kenyérchips Hozzávalók: 16 capesante kagyló (capesanta: rózsaszín húsú kagylófajta, só, bors, extra szűz olívaolaj, kenyér 750 g halászléfőzet-sűrítmény, 200 g medvehagyma (v. vadhagyma, vadon élő fűféle, tavasszal terem), 1 evőkanál főtt rizs"
A zárójelben lévő szöveg is! az eredeti szöveg része!
És most tegyem a bejegyzéshez a "könyvajánló" címkét? :-(
Kitalálós kérdés:
Az eredeti szövegben mi lehetett a "tölteléktál" megfelelője?
Az eredeti szövegben mi lehetett a "tölteléktál" megfelelője?
2 commenti:
Hhhu... Pedig az egyik könyvesbolt webshopjában rajta van a könyvespolcomon (vagyis meg kéne nézni "élőben" és eldönteni, hogy tényleg kell-e).
Azért érdemes?
Vagy vegyem meg és szórakozzak?
Nézd, nem tudom, mit mondjak. A könyv gyönyörű! Rengeteg érdekes, értékes és igaz információt tartalmaz Friuliról. Sok benne a kép, a receptek egy része akár otthon is elkészíthető (lenne, ha helyesen lenne fordítva). Igaz, a bemutatott éttermek nagy része nem az átlagember pénztárcájához szól, de nekünk most nem is az a célunk, hogy ezekre a helyekre ellátogassunk, hanem, hogy rajtuk keresztül megismerjük a friulán (gasztro)kultúrát. Szóval szerintem várd meg amíg akciós lesz, vedd meg és olvasd a megfelelő szemmel/szemüveggel. :-)
Posta un commento