Pappardelle tejszínes-cukkinis csirkefalatkákkal
Pappardelle alla panna con zucchine e bocconcini di pollo
Pappardelle alla panna con zucchine e bocconcini di pollo
Hozzávalók:
- 2 kicsontozott csirkecomb
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- extra szűz olívaolaj
- 1,5 dl tejszín
- só, frissen őrölt fehérbors
A kicsontozott csirkecombokat kb. 2X2 cm-es kockára vágjuk. A hagymát felaprítjuk, egy kevés olívaolajon megdinszteljük, majd nagy lángon a húskockákat hirtelen átpirítjuk rajta. Ezután felöntjük a fehérborral, és amíg a bor nagy része elpárolog, a sárgarépát is apró kockára vágjuk (kb. fele olyan nagyságúra, mint a csirkecombokat), majd a répát is a húshoz adjuk. Felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, picit borsozzuk, és addig főzzük, amíg a sárgarépa majdnem megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a “félkarikára” vágott cukkinit, fedő nélkül az egészet még 3-4 percig főzzük, tejszínnel sűrítjük. Tálalásnál frissen őrölt fehérborssal vagy egy kevés parmezánnal szórjukmeg.
2 commenti:
Éhes lettem, uh..ez pont az én ízlésem,csak ne sok borssal hanem parmezánnal kérem:-)
Egyszerű de profi!
Nóri
Szia Nóri! Örülök Neked! Akkor hát hajrá! Hűtő kinyit, tűzhely begyújt...;-)
Posta un commento