Almás-mézes-leveles… -
Sfogliatine alle mele
Hipp-hopp kész, őszi előzetes.
Hozzávalók:
- friss vagy fagyasztott leveles tészta
- alma
- baracklekvár
- barnacukor vagy méz
A levelestésztát kinyújtjuk, 6 kb. egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk. A lapok közepére 1 tk. baracklekvárt kenünk, ráhelyezzük a vékonyra vágott almaszeleteket, majd vagy egy kevés mézet csorgatunk a tetejére vagy pedig megszórjuk egy kk. barnacukorral . 220 fokon 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
9 commenti:
Sajnos ez is felkerül a Mit főzök legközelebb, egyre hosszabb listámra!:-))
Nagyon csábitó,kipróbálom.Igaz fogyózok de ezért majd lemondok másról.
Ma kipróbáltam.Nagggggyon isteni.Egyszerű elkészíteni és valami mennyei.Igen megkóstoltam.
Mamma, "sajnos" az én listámon már az egész "Dalla cucina, per te" rajta van :-))))))) Azért hajrá! ;-)
Nyanyuska, igazán örülök, hogy ízlett! Nemsokára már Dorkababának kell majd finom sütiket kreálnod! ;-)
Hasonlót már én is készítettem (méz nélkül, de némi mandulával), nem is tudtam, hogy még ilyen flancos neve is van :-))
Szia Orsi! Ó, szerintem itt igazán csak az ember fantáziája szab határt. Látszik a képen, hogy nálam ment rá egy kis fahéj, de mehetett volna rá egy icipici rozmaring is, vagy ha már nálad mandulás, akkor mondjuk az alma helyett lehetne körte...! Lehet kísérletezgetni! ;-)
Ja, és a neve...az, tkp. nincs neki, csupán ezért jött az "Almás-mézes-leveles" :-). A rozmaringos változat biztos "Illatos-almás-leveles" lett volna :-)))))
Egy személyes téglalapokra vágod a leveles tésztát? vagy sütés után tovább szeleteled?
Egyszemélyesekre szoktam vágni (kb. 10-12 x 5-6 cm-es nagyságúra). Utána már nem lehet igazán szépen szeletelni, és így valójában nem is kell. :-)
Posta un commento