Linguine mozzarellával és koktélparadicsommal –
Linguine con mozzarella e pomodorini
Ezt a tésztát nyáron nagyon gyakran készítjük. Friss, üde, gyakorlatilag minden hozzávaló –kivéve természetesen magát a tésztát – nyersen kerül bele. Fusillivel tálalva nevezhetjük tésztasalátának is J Nagyon fontos, hogy az alapanyagok kiváló minőségűek legyenek! (Haha, épp Bigazzi La cucina del buonsenso című könyvét olvasom…s hogy ezt a teljesen mondatot az előbb idebiggyesztettem, az ennek a könyvnek köszönhető. Kérem az elnézéseket!)
Hozzávalók:
- 1 bivalymozzarella
- 25 db koktélparadicsom
- extra szűz olívaolaj
- oregánó
- néhány levél bazsalikom
- só, frissen őrölt feketebors
A paradicsomokat négyfelé vágjuk, a mozzarellát felkockázzuk, a bazslikomot apró darabokra tépkedjük. A tésztát kifőzzük, “al dente” leszűrjük, és lehetőleg a tésztafőző edényben (de mindenképpen melegben, így a sajt egy picit megolvad) összekeverjük a hozzávalókkal.
(Kevés olyan étel van, amit nem eszek meg, de a nyers, langyos paradicsomtól a hideg futkos a hátamon, ezért ez inkább “Ember-étel” szokott lenni. Az én változatomban a koktélparadicsomokat 1-2 percig pirítom egy kevés olívaolajban, így teljesen más íze lesz, és számomra is fogyaszthatóvá válik! )
Nessun commento:
Posta un commento