lunedì 22 settembre 2008

(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 20

Linguine mozzarellával és koktélparadicsommal –

Linguine con mozzarella e pomodorini

Ezt a tésztát nyáron nagyon gyakran készítjük. Friss, üde, gyakorlatilag minden hozzávaló –kivéve természetesen magát a tésztát – nyersen kerül bele. Fusillivel tálalva nevezhetjük tésztasalátának is J Nagyon fontos, hogy az alapanyagok kiváló minőségűek legyenek! (Haha, épp Bigazzi La cucina del buonsenso című könyvét olvasom…s hogy ezt a teljesen mondatot az előbb idebiggyesztettem, az ennek a könyvnek köszönhető. Kérem az elnézéseket!)

Hozzávalók:
  • 1 bivalymozzarella
  • 25 db koktélparadicsom
  • extra szűz olívaolaj
  • oregánó
  • néhány levél bazsalikom
  • só, frissen őrölt feketebors

A paradicsomokat négyfelé vágjuk, a mozzarellát felkockázzuk, a bazslikomot apró darabokra tépkedjük. A tésztát kifőzzük, “al dente” leszűrjük, és lehetőleg a tésztafőző edényben (de mindenképpen melegben, így a sajt egy picit megolvad) összekeverjük a hozzávalókkal.
(Kevés olyan étel van, amit nem eszek meg, de a nyers, langyos paradicsomtól a hideg futkos a hátamon, ezért ez inkább “Ember-étel” szokott lenni. Az én változatomban a koktélparadicsomokat 1-2 percig pirítom egy kevés olívaolajban, így teljesen más íze lesz, és számomra is fogyaszthatóvá válik! )

Nessun commento: