Eredetileg a sajtos rúd maradék tésztájából készült tonhalas falatokat szerettem volna ma posztolni, de közbejött valami. Közbejött egy hír, amit lassan egy napja itt dédelgetek, mint egy kisbabát.
De nem lövöm ám le előre a poént! Tessék először egy pillantást vetni az eheti menüre, hátha valakinek ad néhány használható ötletet a jövő hétre!
hétfő
csiperkekrém, zöldfűszeres ricottagolyók, speck, pirítós
kedd
ditalini tejszínes articsóka szósszal
párolt pisztráng
sültpaprika mártás taggiai olajbogyóval
sajttal és mandulával sült ricottás mángold
sajttal és mandulával sült ricottás mángold
kenyér
szerda
paradicsomos tojásleves
sütőben sült pisztráng (ez most így jött össze, kettesével csomagoltam annak idején a pisztrángokat)
főtt cékla saláta
csütörtök
rozmaringos sült csirkeszárny
zöldsaláta
péntek
pizza
szombat
tonhalas-zöldborsós rizssaláta
sütőben sült pisztráng
pancettával sült scarola
vasárnap
kicsit át kellett szervezni a menüt...
zöldségleves
kicsit át kellett szervezni a menüt...
zöldségleves
tarisznyarákos-cukkinis tócsni sült almával és borókás-rozmaringos tejföllel
zöldsaláta
És akkor a hír:
zöldsaláta
És akkor a hír:
A Consorzio Friuli Venezeia Giulia Via dei Sapori által meghirdetett receptversenyen a "Nagy tarisznyarákos-cukkinis tócsni gesztenyemézes sült almával és borókabogyós-rormaringos tejföllel" elnevezésű receptem bekerült a legjobb három közé.
A neheze azonban még hátravan, ugyanis az ételt a december elsején, a fagagnai Praticban megrendezésre kerülő gálavacsorán el kell készíteni, és a közönség soraiból választott háromtagú zsűrinek felszolgálni.
Nagyon nagy megtiszteltetés ez számomra, és óriási kihívás, hiszen a társaság tagjai nem mások, mint Friuli Venezia Giulia legnevesebb éttermeinek tulajdonosai, bortermelői, valamint kézműves élelmiszereket és egyéb termékeket gyártó cégek képviselői. A társaság elnőke Sig. Walter Filiputti, akinek Az ízek útján -gasztronómiai utazás az olasz Friuliban című könyvéről már más kontextusban ugyan, de szóltam. Az esten újra bemutatásra kerül Sig. Filiputti legújabb műve is, az "I solisti del gusto" amely a friulán "ízműveseket" hivatott bemutatni.
Nos, azt hiszem, megyek a halárushoz, és rendelek néhány nagy tarisznyarákot....;-)
22 commenti:
Gratulälok!
Hű, nagy-nagy gratula!!:-) Azta, Gabah, nálad ez a heti "szimpla" heti menü?!:-)Nem semmi!
Ohhh Gabah!Gratulálok!!!!Sok sikert,nagyon szurkolok neked hogy minden jól sikerüljön!
Juhúúúú! Annyira szurkoltam! És nincs miért félni, ez a tócsni brutálfinom! Imádta mindenki, nem? :) Mondjuk valószínűleg a másik két kiválasztott étel is finom :P
Na lényeg, hogy nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szurkolok! :]
Noémi, Siccike, Vicuska, Reni, köszönöm a jókívánságokat, és főleg köszönöm, hogy gondoltok majd rám!
Siccike, épp tegnap írtam (azt hiszem Vegavarázsnál) hogy beteg vagyok, ti. folyamatosan úgy érezem, főznöm kell x-))) Ez az eredménye.
Reni, de, de imádta mindenki. De most nem hibázhatok, tökéleteset kell alkotni! Hívom is a mézes ismerősömet, ki fogok próbálni 3-4 fajta almát, a krumplit és a tejfölt Magyarországról hozatom (bár még fogalmam sincs kivel, 5 napom van csupán), az olaj sem mindegy, mostmár tényleg elmegyek ahhoz a termelőhöz, akit a szomszéd ajánlott, és a Friulpescával vagy a velencei halassal is beszélnem kell, mert ugye novemberig van tarisznyarák szezon...
Ja, és már most nagyon izgulok. :-)))
szuper, majd szorítok.és a menü is jól hangzik, valaki megfőzhetné nekem :)
Gabah kösd föl a gatyát, én meg nagyon nagyon-nagyon szorítok neked elsején!!!!!
Nem semmi az étel neve, két sorban fér el:)))))
Vasárnap-hétfőn ráérek, vigyek tejfölt? :D
(na jó, most nem lenne kedvem ennyit vonatozni)
Legutóbb (haha), amikor voltunk a velenceinél, emlékszem, hogy jó sok nagy tarisznyarákja volt, dehát ugye ezt most nem lehet lutrira játszani. Szerintem tuti meghoz neked bármit. :)
Na jó, inkább írok levelet :)
Gabah!
Gratulálok, nagyon-nagyon szorítok!!!
Reni! Nagyon klassz a fotó!!!
Köszönöm mindannyiótoknak!
Vera, gyertek csak! Amíg főzök Anna biztos elbabusgatná a kismanót! ;-)
Moha, igyekszem. Majd jól hátrakötöm a kezem, hogy ne remegjen. :-) Az ételnek azért ilyen hosszú a neve, hogy az olvasó egyből tudja, mire számíthat. Egyébként egy egyszerű lapcsánkáról van szó, amit ezzel-azzal összepakoltam, és finom lett.
Marcsi, igaz? Nagyon szeretem én is ezt a képet!
Reni, indulhatsz máris! A velencein még gondolkodok, nem szeretnék csütörtökön kétszer menni Udinéig. Meglátom még, szerintem Latisana lesz belőle. Felfedeztem, hogy a Friulpescának van egy jó nagy boltja ott (tudod, ahová egyszer nem mentünk be, mert már vettünk hamarabb a másik árusnál halat). Nagyon jó, rengeteg fajt tartanak, szerdán a "zuppa" feliratú rekszben kiszúrtam egy kicsi Szent Péter halat, és megvettem "zuppa" áron, meg vettem még mást is, holnap majd hozom kitalálós kérdésnek. :-)
Húha, gratulálok és abszolút megérdemelt!!!!
én a napokban jöttem rá, hogy a Szent Péter hal = kakashal :)
kéne egy ilyen bolt ide nekem is. hiányzik a tengeri étel. nagyon. :)
Piszke, köszönöm neked is!
Reni, bizony bizony! Hozok majd hozzá egy tökegyszerű receptet is. Legközelebb ha jössz, vadászunk valahol egy Szent Pétert :-) S hogy kellene oda a környéketekre is egy halárus? Az illetékeseknél tessen kopogtatni. ;-)
Ez nagyon jó, gratulálok! Ügyes vagy, Gabah! ;)
Köszönöm szépen! :-)
Gratulálok! És szorítok holnap!
Köszönöm, Kriszti! :-)
Akkor még ide is beírom, hogy nagyon drukkolok, hidd el, menni fog!! Csak magabiztosan, ahogy mindig, tetszik ez a fogás nagyon :)) Felejts el mindent, csak főzz! :)))
Húha! Gratulálok! Hajrá!
WÁ
Ági, Mamma, köszönöm nektek is! :-)
És akkor mi volt? Részletek?
WÁ
Posta un commento