domenica 20 novembre 2011

Hétvégi kitalálós kérdés






A kérdések:
1. Hogy hívják a képen látható halakat?
2. Hogy hívják azt az állatot amelyik a középső képen lévő, középső halacskán fekszik és ez az állat vajon épp mivel foglalatoskodik?

7 commenti:

Makka ha detto...

Szardíniácskák? Simán csak apró hal. :-))
Az meg egy valamiféle rák, és éppen táplálkozik. Vagy táplálkozott a hőkezelés előtt, és úgy maradt.

pupa ha detto...

Sprotni, amiből kibúvik egy elősködő vagy valami lárva?

Reni ha detto...

Szardella?
Amúgy a középső halacskán olyan az a kis állat, mint egy miniatűr sáskarák. Biztos tisztogat (vagy eszik) :))

4Gyerek ha detto...

ajóka?

Eva ha detto...

Szerintem nem szardella. Engem inkább apró tőkehalra emlékeztet. Az a kis "bigyu" meg valami bébirák, ami épp eszeget.
Ja és k**va jók (bocs) a képek, főleg az utolsó. Neked felfedett valami titkot "a Reni"... amit mi nem tudunk. :-)

Vica ha detto...

Szerintem alice és valami lárva ami ki kelt belőle.

Gabah ha detto...

Hűűűű, nagyon ügyesek voltatok! Igen, a halakon egy aprócska sáskarák fekszik. Lehet, hogy éppen falatozik? Mert bizony a sáskarákok képesek a haltetemeket is megeszegetni!
(Persze, Reninek könnyű volt, az utóbbi időben látott egy párat, igaz, jóval nagyobbakat. ;-)))
A közeljövőben megpróbálok majd néhány sáskarákos receptet hozni, megmutatom, hogy kell ezt a csodálatos állatot megtisztítani. Igyekszem, amíg szezonja van! Gyönyörű példányokat láttunk nemrég a maranoi halászoknál, ha lesz egy kis időm, mindenképp visszamegyek.
Ami a halat illeti, kis kalászhal a neve. Nem tudom, lehet-e otthon kapni, ha találkoztok vele valahol, mindenképp kóstoljátok meg! Semmi mást nem kell vele tenni, mint alaposan leöblíteni, papítörlővel kicsit megszárítgatni, lisztbe forgatni, és bő, forró olajban kisütni. Szőröstől-bőröstől ehető, és ráadásul olcsó is!
Ennyi volt mára a móka, köszönöm, hogy játszottatok.
Éva, örülök, hogy tetszenek a képek! Tényleg nagyon hasznos volt számomra ahogy élesben láttam, Reni hogy fotóz. Titok? Na, az van, de ha akarod, elárulom. Sok-sok gyakorlás. Nagyon sok! Nem is tudom, hogy egyáltalán lesz-e türelmem (meg időm) ennyit foglalkozni a fényképezéssel. Most szerencsém volt, mert a héten tudtam rá elég időt szakítani.
Egy kezdőnek nagyon sok időbe telik mire megszületik egy-egy elfogadható kép. Alapot, hátteret berendezni, kiegészíőket bepakolni, próbaképeket készíteni üres tányérral, jobbról balra, balról jobbra átrendezni, kísérletezni, színek, fények, kinn, benn, záridő, szögek, ez, az...nekem még mindig kínai.
Az ember azt gondolná, hogy a fotós csak kattint, és kész, de ez egyáltalán nem így van! Nagy meló egy kép összerakása, bár azt gondolom, haa valakinek van egy kis érzéke hozzá, és főleg elhivatott (pont mint nem én, mert én szívesebben megfőzök egy tízfogásos menüt, mint hogy jól! lefotózzak egy ételt) akkor a dolog sok-sok gyakorlással mindenképp elsajátítható.