lunedì 7 novembre 2011

Langyos tésztasaláta sültpaprikával, hagymával és friss bazsalikommal

Induljon a tésztás hét!
A kaliforniai paprika szezonjának már lőttek, de biztos vagyok benne, hogy sokaknál kallódik még egy-két fáradt pritaminpaprika a kamrában...
Lehet nyarat idézni!
Langyos tésztasaláta hagymás sültpaprikával és bazsalikommal
Hozzávalók320 g fusilli bucati, 2 db piros kaliforniai paprika, 1 nagy fej fehérhagyma, extraszűz olívaolaj, só, bors, 2 ek. alma- vagy fehérborecet, friss bazsalikomlevelek
A hagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és harminc percre 4 ek. alma- vagy fehérborecet és egy kevés víz keverékébe áztatjuk.
A paprikákat megmossuk, tűzálló tálba tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben (ha van, grillprogramon) addig sütjük, amíg a héjuk barnásfeketére pirul. A tálat ekkor kivesszük, légmentesen befedjük. Amikor a paprikák langyosra hűltek, lehúzzuk a héjukat, a megmaradt paprikahúst pedig felcsíkozzuk.
A hagymacsíkokat leszűrjük, leitatjuk róluk a fölösleges vizet, és egy kevés olívaolajon 2-3 perc alatt megpirítjuk. 
A paprikacsíkokat a sült hagymával és néhány kisebb darabokra tépkedett bazsalikomlevéllel összekeverjük, ha szükséges, sóval, borssal fűszerezzük, és legalább harminc percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A tésztát ezután lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" (harapható, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a hagymás-bazsalikomos paprikával (bazsalikomrajongók megszórhatják még néhány bazsalikomlevélkével) és azonnal tálaljuk.

Nessun commento: