venerdì 28 ottobre 2011

Tökös hét Nr. 5 - Farfalle gorgonzolás sütőtökszósszal

Na, így hétvégére csak belejöttem ezekbe a húsmentes receptekbe. ;-)
VKF!-re ezzel is!
...és akkor jöhet a desszert...

Farfalle gorgonzolás sütőtökszósszal

Hozzávalók: 320 g farfalle tészta, 300 g sütőtök (tisztítva mérve), 120 g gorgonzola dolce, 0,8 dl tejszín, 1 zsályalevél, só, bors
A sütőtököt apró kockára vágjuk, és annyi vízben amennyi épp ellepi a zsályalevéllel együtt nagyon puhára, főzzük. Hozzáadjuk a gorgonzolát, a tejszínt, bőven borsozzuk, ha szükséges sózzuk, és besűrítjük.
Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" (harapható, nem teljesen puha) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sajtos-tökös szósszal, és azonnal tálaljuk.

2 commenti:

Pupa ha detto...

Megint (én is) feltettem egy találós kérdést.

http://horgaszosef.blogspot.com/2011/10/talalos-kerdes.html

:-)))

Gabah ha detto...

Megyek, nézem.