mercoledì 12 ottobre 2011

Kép nélkül - finger food: hering + tormás-kapros kence + Montasio

Most, hogy beköszöntött az első hideg, akaratom ellenére az ünnepi menün kezdett el járni az eszem (pedig nem ott kellene, hogy járjon, ezer más munka van még az ünepekig, nem ártana inkább ezekre összpontosítani).
Tehát a mai ötlet Szilveszterre:
pirítós vagy friss kenyér
Philadelphia + kapor + torma (esetleg egy kevés, nagyon kevés! fokhagyma) kence
marinált ecetes hering darabka (nyersen de akár egy cseppnyi kapros vajon hirtelen átsütve)
2-3 Montasio kocka
kapros vaj cseppek
(megyek, vetek is pár kapormagot, hátha idebenn december végére kikelnek)
Szilveszter még ugyan messze van, de az alábbi Kaláka videó ezen az októberberi fújszerdán is mosolyt csalhat az ember arcára...


4 commenti:

Vica ha detto...

Én még a Karácsonynál tartok de egyre sürübben jut eszembe.

Gabah ha detto...

Ó, én is, ott is...x-) Már van egy-két fix pont: Mandulasarok Noémijétől kaptam egy szuper paszternák felfújt receptet, ez jó lesz a húsos menübe előételnek, aztán szeretnék valami klasszikus töltött tésztát, mondjuk raviolit paradicsomos vadraguval, a másodikat még nem tudom, a deszzert pedig ez lesz: http://duhlicious.com/2011/07/ginger-pear-chai-ice-cream-sandwich/
A halasban egyelőre annyi a fix, hogy valamilyen módon szeretném kipróbálni a szárított tonhalkaviárt és hogy lesz benne baccalá. :-)
Aztán lehet, hogy az egészből nem lesz semmi, mert hazamegyünk. Ti mentek?

Vica ha detto...

Az idén nem tervezünk mert a Férj vállalkozik....semmit nem lehet tudni sokszor azt sem 1 óra mulva mi lesz.De azért agyalok.Ha vagyunk tuti lesz tenger gyümölcseiből mindenféle,Férj polip salátája mert anélkül nem Karácsony a Karácsony.Másnap vaddisznó husis pappardelle,saláta,és nemtom még mi.Dios bejgli és valami klassz sütike.Mondjuk ugy gondolkodom ha elkészitem a sütiket szállitható legyen...mert ugye sosem lehet tudni.Azért vágyom a "sosem lehet tudni"után!Ööööö...azért értesz?

Gabah ha detto...

Woow! Majd erről a vállalkozásról írhatnál kicsit bővebben mailben ha van kedved! Hol veszed a vaddisznó húst? Én a környéken még csak fagyasztva láttam, és nem aranyárban, hanem kb. ötször drágábban, és ráadásul minimum egy-másfél kilós kiszerelésben árulják. :-( Ha tudsz valami jó beszerző helyet, el ne titkold!
Hát persze, hogy értelek! Nekem is megfordult a fehemben, hogy megéri-e napokig a menün agyalni, mert ha véletlenül nem lennénk itthon...khm....;-)