Robiolás csirkemájjal töltött vaníliás csirke
- 1 csirke
- 1 vaníliarúd
- 150 g csirkemáj
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g toast kenyér
- 150 g robiola
- tej
- 2 tojás
- 50 g reszelt grana padano vagy parmezán
- egy csokor petrezselyemzöld
- 0,5 dl Brandy
- 60 g vaj
- só, bors
A fokhagymagerezdeket áttörjük, összekeverjük a vanília kikapart magocskáival, és a csirkét alaposan bedörzsöljük vele úgy, hogy a bőre alá is kerüljön, majd 4-5 órán keresztül állni hagyjuk.
A csirkemájat 20 g vajon kissé megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és a robiolával, ill. a petrezselyemzölddel, együtt pépesítjük. Hozzáadjuk a tejbe áztatott és jól kinyomkodott toastkenyeret, a tojást és a reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük.
A csirkét sózzuk, borsozzuk, megtöltjük a májas-sajtos töltelékkel, bekenjük a maradék vajjal, 180 fokos sütőben 2,5 óráig sütjük. Amikor kész, kivesszük a sütőből, meglocsoljuk a Brandyvel, meggyújtjuk és ha közben nem kell tűzoltókat hívni, azonnal fogyaszthatjuk.
Forrás: Sale e Pepe 2006. decemberi szám
Pollo alla vaniglia farcito con robiola e fegatini di pollo
Ingredienti:
- 1 pollo
- un baccello di vaniglia
- 150 g di fegatini di pollo
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di pancarrè
- 150 g di robiola
- latte
- 2 uova
- 50 g di grana padano grattuggiato o parmigiano
- un mazzetto di prezzemolo
- 0,5 dl di Brandy
- 60 g di burro
- sale, pepe
- Schiacciate i due spicchi di aglio e mescolateli con i granelli raschiati dal baccello di vaniglia.
- Spalmate il pollo con il mix, facendo attenzione di metterne un po' anche sotto la pelle, e fatelo riposare per 4-5 ore.
- Rosolate i fegatini in un padellino con 20 g di burro, sale e pepe e frullateli nel mixer con la robiola e il prezzemolo. Incorporatevi il pancarrè inzuppato nel latte e strizzato, le uova e il formaggio grattuggiato.
- Salate e pepate il pollo e farcitelo con il composto. Spalmatelo con il burro rimasto e infornatelo a 180 gradi per 2 ore e mezzo.
- Versate il Brandy sul pollo e infiammatelo. Se non c'è bisogno dei vigili, potete servire il pollo subito.
Nessun commento:
Posta un commento