Még a múlt héten készült ez a furcsa páros, és először féltem is, hogy a mézes kacsa és a mustáros-mézes kelbimbó majd jól kiütik egymást, de nem így lett! :-) Édes-mézes harmóniában ücsörögtek szépen egymás mellett, és elfogytak mind egy szálig, pedig Embernek nehéz úgy bármilyen káposztafélét elkészíteni, hogy abból kellőképp belakmározzon.
Legközelebb a kelbimbó mellé dobok néhány gesztenyét is...
Legközelebb a kelbimbó mellé dobok néhány gesztenyét is...
Mézes kacsacomb
Hozzávalók:
- 4 kacsacomb
- 2 ek. akácméz
- 2 ek. vörösborecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ágacska rozmaring
- 30 g vaj
- 2 ek. olívaolaj
- só, bors
Keverjük össze a mézet, az ecetet, majd adjuk hozzá a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és a rozmaringlevélkéket. A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk az ecetes-mézes páclébe, és hagyjuk állni néhány órán keresztül.
Egy serpenyőben az olajon és a vajon nagy lángon pirítsuk meg a combokat, rakjuk őket egy tűzálló tálba, locsoljuk meg a serpenyőben maradt zsiradékkal és 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg a combok belül puhák, kívül ropogósak lesznek. (Sok idő kell ám a kacsának! Érdemes a sütés elején -kb. 1,5 órán keresztül alufóliával letakarni a tást, nehogy nyers maradjon! Kösz, Mamma! ;-)
Mézes-mustáros kelbimbó
Hozzávalók:
- 800 g kelbimbó
- 1 ek. mustár
- 1 ek. akácméz
- 4 ek. olívaolaj
- 1 citrom kifacsart leve
- só, bors
A kelbimbót tisztítsuk meg, sós vízben pároljuk kb. 10 percig, szűrjük le, majd tegyük egy tűzálló tálba.
Keverjük össze a mustárt, a citromlevet, a mézet és az olívaolajat, és locsoljuk az egészet a kelbimbók tetejére. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, majd 160 fokon süssük kb. 30 percig.
Cosce di anatra al miele
- 4 cosce d'anatra
- 2 cucchiai di miele d'acacia
- 2 cucchiai di aceto di vino rosso
- 1 spicchio d'aglio
- 1 rametto di rosmarino
- 30 g di burro
- 2 cucchiai di olio d'oliva extravergine
- sale, pepe
- In una ciotola emulsionate il miele con l'aceto, quindi unite l'aglio schiacciato, il rametto di rosmarino e mescolate bene. Mettete le cosce d'anatra in una terrina, salate, pepate e irroratele con la salsa appena preparata e lasciatele marinare per qualche ora.
- In un tegame fate rosolare le cosce con il burro e l'olio già caldi, quindi trasferitele con il loro sugo in una casseruola e fatele cuocere nel forno preriscaldato a 180 gradi finchè le cosce dentro diventano morbidissime, fuori invece croccanti.
Cavolini di Bruxelles alla senape
Ingredienti:- 800 g di cavolini di Bruxelles
- 1 cucchiaio di senape
- 1 cucchiaio di miele d'acacia
- 4 cucchiai di olio d'oliva extravergine
- il succo di un limone
- sale, pepe
Pulite i cavolini e lessateli in abbondante acqua salata per circa 10 minuti, quindi sgocciolateli e metteteli in una pirofila.
In una ciotola mescolate il miele, la senape, il succo del limone e l'olio di oliva, poi versate il tutto sui cavolini. Insaporiteli con una generosa macinata di pepe e passateli nel forno a 180 gradi per circa 30 minuti.
2 commenti:
Ááá, akkor Neked nem maradt nyers a kacsacomb:-)))
A mézes kelbimbó tetszik, meglesz köretnek nálam is!!
A mézes kelbimbó tényleg jó lett! A kacsával egyszer már megjártam (azt hiszem sonka-sajt lett helyette, belőle meg később tésztaszósz :-) és azóta a sütés elején, úgy másfél órán kersztül a tás alufólia alatt csücsül...
Szemét módon bele sem írtam a receptbe. Megyek is, pótolom! :-)
Posta un commento