venerdì 7 novembre 2008

Fokhagymás-kapribogyós koktélparadicsom

A Casamia Cucina nyári számában bukkantam erre a receptre, és mivel koktélparadicsom dömping volt nálunk,mindenképp ki kellett próbálnom! Most bontottam fel az első üveget, és bár az íze egyáltalán nem olyan, mintamilyet vártam, tésztaszószokhoz kitűnő alapanyag!

Fokhagymás-kapribogyós koktélparadicsom

Hozzávalók:
  • 4 kg koktélparadicsom
  • 100 g kapribogyó
  • 60 bazsalikomlevél
  • 30 gerezd fokhagyma
  • extraszűz olívaolaj

Egy serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymagerezdeket. Adjuk hozzá a kapribogyót és a paradicsomokkat, nagy lángonpirítsuk kb. 5 percig, majd töltsük előre kimosott üvegekbe. A paradicsomok közé tegyünk egy-egy megmosott, megszárított bazsalikomlevelet.

Zárjuk le az üvegeket, helyezzük őket egy nagy lábasba. A lábast töltsük meg annyi langyos vízzel amennyi az üvegeket ellepi, és nagyon gyenge lángon (épp csak gyöngyözzön a víz) forraljuk kb. 20 percig, majd így hagyjuk kihűlni. Néhány hét múlva fogyasztható.


Pomodorini con aglio e capperi

Ingredeinti:

  • 4 kg di pomodori ciliegino
  • 100 g di capperi
  • 60 foglie di basilico
  • 30 spicchi di aglio
  • olio extravergine d'oliva
  1. In una padella scaldate l'olio e soffriggete l'aglio. Unite i capperi e i pomodorini, cuocete a fiamma alta percirca 5 minuti, poi trasferite i pomodorini nei vasetti intervallandoli con le foglie di basilico precedentemente lavate e asciugate.
  2. Mettete i vasetti in una pentola capiente, ricopriteli completamente d'acqua e bolliteli per 20 minuti. Lasciateli raffreddare nell'acqua.

Nessun commento: