A Casamia Cucina nyári számában bukkantam erre a receptre, és mivel koktélparadicsom dömping volt nálunk,mindenképp ki kellett próbálnom! Most bontottam fel az első üveget, és bár az íze egyáltalán nem olyan, mintamilyet vártam, tésztaszószokhoz kitűnő alapanyag!
Fokhagymás-kapribogyós koktélparadicsom
Hozzávalók:
- 4 kg koktélparadicsom
- 100 g kapribogyó
- 60 bazsalikomlevél
- 30 gerezd fokhagyma
- extraszűz olívaolaj
Egy serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymagerezdeket. Adjuk hozzá a kapribogyót és a paradicsomokkat, nagy lángonpirítsuk kb. 5 percig, majd töltsük előre kimosott üvegekbe. A paradicsomok közé tegyünk egy-egy megmosott, megszárított bazsalikomlevelet.
Zárjuk le az üvegeket, helyezzük őket egy nagy lábasba. A lábast töltsük meg annyi langyos vízzel amennyi az üvegeket ellepi, és nagyon gyenge lángon (épp csak gyöngyözzön a víz) forraljuk kb. 20 percig, majd így hagyjuk kihűlni. Néhány hét múlva fogyasztható.
Pomodorini con aglio e capperi
Ingredeinti:
- 4 kg di pomodori ciliegino
- 100 g di capperi
- 60 foglie di basilico
- 30 spicchi di aglio
- olio extravergine d'oliva
- In una padella scaldate l'olio e soffriggete l'aglio. Unite i capperi e i pomodorini, cuocete a fiamma alta percirca 5 minuti, poi trasferite i pomodorini nei vasetti intervallandoli con le foglie di basilico precedentemente lavate e asciugate.
- Mettete i vasetti in una pentola capiente, ricopriteli completamente d'acqua e bolliteli per 20 minuti. Lasciateli raffreddare nell'acqua.
Nessun commento:
Posta un commento