domenica 6 luglio 2008

(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 2 - Tejszínes-cukkinis fusilli

Tejszínes cukkinis fusilli - Fusilli con panna e zucchine
Hozzávalók:
  • 1 közepes cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl szàraz fehérbor
  • extra szűz olívaolaj
  • egy kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejszín
  • pici szerecsendió
  • só, frissen őrölt bors
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, a fokhagymát az előzőleg felhevített olajon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, és nagy lángon folyamatosan kevergetve kb. 5 percig saját levében pároljuk. Felöntjük a fehérborral, fűszerezzük sóval, borssal, egy kevés szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejszínt, és további 10 percig pároljuk. Mielőtt a szósz kész, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és 1-2 percig még pároljuk. (Nem szoktam hamarabb belerakni; szeretem ugyanis, ha érződik a petrezselyemzöld frissessége.) Nekem fusillivel jön be.

3 commenti:

Anonymous ha detto...

Szerinted milyen lehet tökkel? Most pont az van itthon,megpróbálnám holnap ebédre,a mai töltött paprika után jól jön egy kis light kaja:-)
Nóri

Gabah ha detto...

Szia Nóri!
Szerintem "tökjó" :-) A tök legtöbb esetben helyettesítheti a cukkinit. Light éppen nem lesz, mert hát ugye tejszín van benne, de szerintem bátran próbáld ki!

Anonymous ha detto...

Nekem nem gáz ha "erősebb" a kaja,úgyis hízókúrára vagyok fogva:-)

Le se írom hány kiló vagyok mert nem hiszed el...