domenica 27 luglio 2008

(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 9 - Reginette padlizsánnal és mozzarellával

Tegnap csirkét sütöttem az imádott Római tálamban. Az aljára raktam padlizsánt, rá a csirke feldarabolva, rá megint padlizsán, aztán cukkini, meg néhány szelet paradicsom. Elfogyott, szó se róla, de a tál alján lévő padlizsánkarikák kicsit szétfőttek, így ezt nem tálaltam fel; lett viszont belőle egy majdnem “da ristorante” tészta. I’me:


Reginette padlizsánnal és mozzarellával -
Reginette con melanzane e mozzarella


Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 db fekete olívabogyó
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 mozzarellagolyó
  • só, frissen őrölt feketebors

A padlizsánokat megmossuk, majd apró kockára vágjuk, és egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a félbe vágott fekete olívabogyókat, és még néhány percig együtt pároljuk, ezúttal fedő nélkül. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, majd hamar összekeverjük az addig melegen tartott szósszal, és a kockára vágott mozzarellával. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, így a mozzarellakockák szépen megolvadnak majd a tésztacsíkok között.

Nessun commento: