Reginette padlizsánnal és mozzarellával -
Reginette con melanzane e mozzarellaHozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 csokor petrezselyem
- 10 db fekete olívabogyó
- extra szűz olívaolaj
- 1 mozzarellagolyó
- só, frissen őrölt feketebors
A padlizsánokat megmossuk, majd apró kockára vágjuk, és egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a félbe vágott fekete olívabogyókat, és még néhány percig együtt pároljuk, ezúttal fedő nélkül. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, majd hamar összekeverjük az addig melegen tartott szósszal, és a kockára vágott mozzarellával. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, így a mozzarellakockák szépen megolvadnak majd a tésztacsíkok között.
Nessun commento:
Posta un commento