- 1 közepes cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl szàraz fehérbor
- extra szűz olívaolaj
- egy kisebb csokor petrezselyemzöld
- 1 dl tejszín
- pici szerecsendió
- só, frissen őrölt bors
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, a fokhagymát az előzőleg felhevített olajon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, és nagy lángon folyamatosan kevergetve kb. 5 percig saját levében pároljuk. Felöntjük a fehérborral, fűszerezzük sóval, borssal, egy kevés szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejszínt, és további 10 percig pároljuk. Mielőtt a szósz kész, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és 1-2 percig még pároljuk. (Nem szoktam hamarabb belerakni; szeretem ugyanis, ha érződik a petrezselyemzöld frissessége.) Nekem fusillivel jön be.
3 commenti:
Szerinted milyen lehet tökkel? Most pont az van itthon,megpróbálnám holnap ebédre,a mai töltött paprika után jól jön egy kis light kaja:-)
Nóri
Szia Nóri!
Szerintem "tökjó" :-) A tök legtöbb esetben helyettesítheti a cukkinit. Light éppen nem lesz, mert hát ugye tejszín van benne, de szerintem bátran próbáld ki!
Nekem nem gáz ha "erősebb" a kaja,úgyis hízókúrára vagyok fogva:-)
Le se írom hány kiló vagyok mert nem hiszed el...
Posta un commento