Rukolás tészta – Fusilli con rucola selvatica
Hipergyors, szuperegyszerű! Az „Aglio-olio-peperoncino” után a második „Joker” tészta.
Hozzávalók:
Hipergyors, szuperegyszerű! Az „Aglio-olio-peperoncino” után a második „Joker” tészta.
Hozzávalók:
- 200 g rukola
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- 2 ek. frissen reszelt érlelt juhsajt
- extra szűz olívaolaj
Az olajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a rukolát, fűszerezzük, néhány percig pároljuk, majd turmixgépben a sajt felével pépesítjük, és összekeverjük a tésztával. A sajt másik felét már a tányérban szórjuk a tészta tetejére.
Én szeretem, ha kicsit „darabos” marad a rukola; szeretem érezni a levélkéket a számban, ezért a pépesítést gyakran elhagyom, bár kétség kívül így a szósz kevésbé lesz karakteres, szúrós-csípős ízű. Ehhez az ételhez általában azokat az idősebb rukolaleveleket használom fel, amik esetleg salátába már túl erősek lennének. Ja, és csak és kizárólag saját termést! A bolti rukolából készült szósz teljesen elveszti jellegzetes ízét. (A mennyiségtől egyébként ne ijedjünk meg, a levelek a párolás után majdnem úgy összeszottzannak, mint a sóska.)
Én szeretem, ha kicsit „darabos” marad a rukola; szeretem érezni a levélkéket a számban, ezért a pépesítést gyakran elhagyom, bár kétség kívül így a szósz kevésbé lesz karakteres, szúrós-csípős ízű. Ehhez az ételhez általában azokat az idősebb rukolaleveleket használom fel, amik esetleg salátába már túl erősek lennének. Ja, és csak és kizárólag saját termést! A bolti rukolából készült szósz teljesen elveszti jellegzetes ízét. (A mennyiségtől egyébként ne ijedjünk meg, a levelek a párolás után majdnem úgy összeszottzannak, mint a sóska.)
Nessun commento:
Posta un commento