mercoledì 23 luglio 2008

(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 8 - Rukolás fusilli

Rukolás tészta – Fusilli con rucola selvatica

Hipergyors, szuperegyszerű! Az „Aglio-olio-peperoncino” után a második „Joker” tészta.


Hozzávalók:

  • 200 g rukola
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 2 ek. frissen reszelt érlelt juhsajt
  • extra szűz olívaolaj

Az olajon megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a rukolát, fűszerezzük, néhány percig pároljuk, majd turmixgépben a sajt felével pépesítjük, és összekeverjük a tésztával. A sajt másik felét már a tányérban szórjuk a tészta tetejére.

Én szeretem, ha kicsit „darabos” marad a rukola; szeretem érezni a levélkéket a számban, ezért a pépesítést gyakran elhagyom, bár kétség kívül így a szósz kevésbé lesz karakteres, szúrós-csípős ízű. Ehhez az ételhez általában azokat az idősebb rukolaleveleket használom fel, amik esetleg salátába már túl erősek lennének. Ja, és csak és kizárólag saját termést! A bolti rukolából készült szósz teljesen elveszti jellegzetes ízét. (A mennyiségtől egyébként ne ijedjünk meg, a levelek a párolás után majdnem úgy összeszottzannak, mint a sóska.)

Nessun commento: