Magyar vendégeink voltak, tésztát szerettek volna... Akár hiszitek, akár nem, nem könnyű ám kitalálni melyik az a szósz, amelyik a magyar szájíznek megfelel, főleg úgy, hogy három ketchupos tésztához szokott bambino is alig várja már Az olasz vacsorát. Aztán eldöntöttük, hogy legyen benne paradicsom, legyen benne husi, meg egy kis olívabogyó is, mert azt mindannyian szeretik. I’gy született meg a Paradicsomos-husis spagetti, aminek végül akkora sikere volt, hogy a lassan hétéves Farkas komám másnap reggelire is azt evett volna... :-) A nagy sietség közepette azonban elfelejtettünk fotózni, így kénytelen voltam néhány nappal később újra elkészíteni a szószt, s ezúttal nem spagettivel, hanem az ún. „trofie”-vel (tipikus ligúriai tészta) tálaltam. Ki tudja miért, egykettőre elfogyott...
Végül rájöttem, miért volt olyan finom! Ti kitaláljátok? ;-)
Végül rájöttem, miért volt olyan finom! Ti kitaláljátok? ;-)
Trofie paradicsomos sertésraguval – Trofie col ragù
Hozzávalók:
- 200 g darált sertéscomb
- kevés extra szűz olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 hajszálvékony szelet füstölt szalonna
- 1 dl száraz fehérbor
- 35 db fekete olívabogyó
- 800 g hámozott, darabolt paradicsom
- só, bors
A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és erős lángon jól átpirítjuk, és meglocsoljuk a fehérborral. Amikor a bor nagy része elpárolog, a nagyon apróra vágott füstölt szalonnát is a húshoz adjuk, és addig pirítjuk, míg szinte az összes hús alatt lévő lé elpárolog. Ekkor fűszerezzük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, és az egészet fedő alatt, néha-néha megkeverve kb. 1 órán keresztül lassú tűzön pároljuk. Amikor a szósz már majdnem kész hozzáadjuk a félbe vágott olívabogyót is, és kb. 15 perc alatt a szószt fedő nélkül készre főzzük.
Nessun commento:
Posta un commento