martedì 15 luglio 2008

Dühöngök

Azt mondtam, ilyen nincs! De van!
Tehát van új gép. Kénytelenek voltunk beruházni, hiszen számítógéppel dolgozunk, ez elengedhetetlen számunkra. Amikor hazahoztuk, azért bőven értek minket meglepetések: pl. a régi egeret nem tudjuk használni, mert más a csatlakozója. Ez mondjuk a legkevesebb. Más: az Office csomag "átmeneti", vagyis összesen 25, azaz huszonöt alkalommal nyithatok meg pl. egz Word dokumentumot, utána csekkolni kell. Emlegettük tegnep Bill Gates lemenőit, felmenőit és minden oldaládi rokonát is... Na, de még ezt is el lehet viselni, hiszen itt a jó öreg Word Pad, végülis szövegszerkesztőnek ez is megteszi. Ami sokkal súlyosabb probléma az az, hogy a híres-hírhedt olasz Telecomtól 2 éve!!!! vásárolt modem nem kompatibilis a Windows Vistával. Mellesleg nem rémlik, hogy akkor megkérdezték volna, hogy milyen operációs rendszer van a gépünkön... Felhívtuk az ügyfélszolgálatot (20 perc várakozás), ahol is a kedves munkatársnak halványlila gőze sem volt arról, hogy akkor most mi is a teendő. Azt mondta, hogy ha gondoljuk, berakja "sürgősbe", és akkor 48 órán belül választ kaphatunk a kérdésünkre. Röhej, nem?????
Aztán újabb hívás, újabb félóra várakozás, csak hogy megtudjuk a percdíjas Internethez kapcsolódó telefonszámot, ill. jelszót. Nr 1 ügyfélszolgálatos munkatárs nem tudta! Átirányított máshoz, aki nagy nehézségek árán mégiscsak előszedte valahonnan. Ez egyébként teljesen abszurd! Fizetünk egy szolgáltatásért, ami nem működik, közben fizetünk egy másikért is, amivel egy örökkévalóság letölteni pl. egy e-mailt, és ami komolyabb műveletekre (mint pl. ide felrakni egy képet) nem képes.
I'gy állunk most. Nagy a gyanúm affelől, hogy a Telecommal kötött szerződésünk nem sokáig fog tartani. Ugyanennyi pénzért már sokkal jobb lehetőségek is vannak, kérdés, hogy mikor sikerül váltani.
A fényképezőgéppel nem lehet mit kezdeni. A kölcsön gépet holnap visszaszolgáltatom a gazdájának, már így is szemét módon két hétig magamnál tartottam...
Majd ha az éterbeli problémáink rendeződnek, mindenképp visszatérek!
Addig is legyetek jók, főzzetek sok-sok finomságot!
Ja, REKLÁM: a Casamia Cucina őszi számában lesz egy többoldalas cikk a tavalyi goriziai "Gusti di frontiera" - "Határok ízei" fesztiválról. A magyar ételek receptjeinek a fordítására engem kértek fel, ami számomra nagy-nagy megtiszteltetés, hiszen az egyik legszínvonalasabb olasz gasztronómiai magazinról van szó. Ha tehetitek, olvasgassátok! Ajánlom mindenkinek sok szeretettel. (Bár adig remélem, sikerül rendberakni az Inetnetet, és akkor majd írok róla bővebben.)
Köszönöm szépen mindenkinek, aki gondolt rám, és aki írt nekem. Mihelyst a dolgok rendeződnek, válaszolni fogok!
Citromfű, hová gurigáztad nekem azokat a szerencsehozó golyóbisokat? Nem találom őket sehol :-(((

5 commenti:

Fűszeres Eszter ha detto...

Gratulálok! Ez tényleg nagyon nagy dolog.
Jaj, szegény, és azt még nem is tudod, hogy a Visitát mennyire fogod utálni. Brrr.

citromfű ha detto...

Drága Gabah!
Először is, gratulálok! Nagyon ügyes vagy!!
Az üveggolyókat virtuálisan gurítottam Neked. Ez egy asszociációs játék, az abc betűivel. Melyikről mi jut eszedbe? Esetleg miért...
Szóval ha rendeződtek a dolgaitok, várom/várjuk a listád!
A netes gubanc remélem hamarosan megoldódik!
Citromfű

Gabah ha detto...

Eszter,köszönöm szépen! Igyekszem behozni a lemaradásom, és remélem, minél hamarabb sikerül összehozni a goriziai mókáról szóló bejegyzést is!
A Vistáról: egészen tegnap reggelig csak gépünk volt, Internet kapcsolat nélkül, így próbáltam megbarátkozni "Vele" :-)....hmmmm....
"This is not the beginning of a beautiful friendship." :-))))))
Jaj, majd elfelejtettem: tudod mi volt az első dolog amit megnéztem a Neten? Az a csodálatos máktortád! Csütörtökön érkezett egyenesen Magyarországról mák (anyukámnak örök hála), és most épp kisbabát várunk - a sógornőmét - és amikor megszületik, ezt fogom elkészíteni!

Gabah ha detto...

Citromfű, Neked is köszönöm! Kicsit utánanéztem a golyóbisos témának...ma vagy max. holnap továbbgurítom őket!
Ja, és az Oroszkrém tortádnak sikere volt ám! ;-) Majd rakok fel róla egy-két képet is!

citromfű ha detto...

Örülök neki, és várom a képeket!