Az eredeti recept Mammától származik: én, jó?/rossz? szokásomhoz híven egy picit változtattam rajta. Mamma, ugye nem baj? Ennek a tésztának számomra azért van nagy jelentősége, mert annak ellenére, hogy jónéhány éve élek már Olaszországban, hetente legalább hétszer eszünk tésztát, a mascarpone, mint tésztaszósz alapanyag teljesen kimaradt az életemből. Mamma, köszönöm Neked még egyszer! Ezentúl gyakrabban használom majd! :-)
Tagliatelline lilahagymával és mascarponével -
Tagliatelline con cipolla e mascarpone
- 3 ek. olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 4 zsályalevélke
- 4 ek. mascarpone
- 20 db fekete olívabogyó
- só, frissen őrölt feketebors
- reszelt parmezán
Az olajon megpirítjuk a durvára vágott hagymát és a kétfelé tépett zsályaleveleket. Hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint fűszerezzük, s amikor a sajt teljesen kémessé olvadt, belekeverjük az olívabogyókat is. Az egészet épp csak néhány percig főzzük, összekeverjük a frissen kifőzött tésztával – ami nálam most épp tagiatelline volt-, tálalásál megszórjuk egy kevés reszelt parmezánnal.
2 commenti:
Ó, már miért lenne baj, zsályával különben meg még jobb:-))
Igazán örülök, ha ízlett, biztos még tovább is fogod majd gondolni:-))
Arany vagy! :-) A zsálya egyébként tényleg jót tett neki, Ember is mondta, hogy húúú, ez a lehelletnyi zsálya nagyon feldobja ezt a tésztát.
Én most eltűnök egy időre, de jövő héten majd jövök új pastákkal...
Posta un commento