venerdì 2 luglio 2010

Cuori balzsamkrémes-ricottás csiperkével

Épp a kovászos uborka lével savanyított sertésszív levesem receptjét kezdtem volna körmölni, amikor megláttam, hogy a Pasta e basta! bekerült a legjobb ötvenbe. Hmmmm.. örülünk neki, ugye, Mamma? Tehát akkor ünnepeljünk, tramtadadam, íme három gyors tésztarecept. Itt is, és ott is olvashatjátok!
Cuori balzsamkrémes-ricottás csiperkével
Hozzávalók: 320 g cuori tészta, 500 g csiperke, 1 salotta hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb sárgarépa, 4 ek. + néhány csepp balzsamkrém, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor friss koriander, extraszűz olívaolaj, 150 g ricotta
Egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, hozzáadtam felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és az apróra vágott csiperkét. Sóztam, borsoztam, és amikor a zöldségek alatti lé teljesen elfőtt, hozzáadtam a felaprított koriandert, a petrezselyemzöldet valamint a 4 ek. balzsamkrémet is, majd az egészet további egy-két percig főztem-pirítottam. Ekkor belekevertem a ricottát, és a serpenyőt lehúztam a tűzről.
Ezalatt a tésztát lobogó sós vízben kifőztem, "al dente" leszűrtem, összekevertem a gombás-ricottás masszával, és néhány csepp balzsamkrémmel ill. friss korianderlevéllel a tetején azonnal tálaltam.

3 commenti:

Vica ha detto...

Gratulàlok Nektek!

Mamma ha detto...

Húú, ezt nem hittem volna:) Úgy látszik, hiánypótlók vagyunk, mondjuk tényleg az!:))
Én is megpróbálok belehúzni, még annyi kép hever a gépen:))

A gombás és az áfonyás valami isteni! Ez utóbbi ma készül a grillezéshez, majd beszámolok!!

Gabah ha detto...

Kicsit megkésve ugyan, de köszönjük szépen, Vicuska!
Mamma, nálam is van még elfekvőben úgy 10-12 tésztarecept -van amit már több mint egy éve tartogatok...ideje lenne kitakarítani a tésztás mappámat! :-)
Az áfonyás nagyon ütős, ezen a gombáson még szerintem van mit "javítani"...