Tonhalas-zöldborsós fusilli
Hozzávalók: 320 g fusilli, 240 g tonhalkonzerv ízlés és vonalak szerint olívaolajban vagy sós lében, 120 g friss vagy fagyasztott zöldborsó, só, bors, 1 ek. kapribogyó, 1 dl száraz fehérbor, 1 chilipaprika, extraszűz olívaolaj
A tonhalat lecsöpögtetem, villával nagyobb darabokra töröm.
Egy serpenyőben olajat hevítek, hozzáadom a zöldborsót és a felkarikázott chilit, sót, borsot, majd az egészet roppanósra párolom. Hozzáadom a felaprított kapribogyót, a tonhalat, a fehérbort, további 1-2 percig főzöm, és a közben lobogó, bő sós vízben kifőzött fusillivel összekeverve azonnal tálalom.
2 commenti:
Valami hasonlot szoktam kèsziteni,borso nèlkul,fozotejszinnel.Igy is kiprobàlom.
Jó lesz, meglátod! Ebbena hőségben úgyis valami könnyűre vágyunk, nem igaz?
Posta un commento