giovedì 15 luglio 2010

Kencék Nr. 1 - Ricottás paprikakrém

Meleg van. -ezt az írja, akinek fogalma sincs, hogy hogyan kezdjen hozzá egy bejegyzéshez.
Meleg vaan! - ezt az írja, akinek melege van.
MELEG VAN! - ezt az írja, akinek a háza táján úgy 28-30-fok körül mozog a hőmérséklet.
K*va meleg van - ezt az írja, aki Magyarorsszágon lakik
én pedig azt írom, hogy utálom a nyarat, a meleget, a párát, az állandó "tigris"szúnyogokat, akiktől -amikor végre este nyolc után élvezhetné ez ember a huszonnyóc fokot a harminchárom helyett LÉTEZNI nem lehet (volt már egyszerre hat szúnyog rátapadva a lábadra? nnnnna, ez itten természetes, kérem szépen, főleg hogy aszfalt sincs a "strada privata ad uso comunale"-n).
Írtam már, hogy imádom az olaszokat és imádok Olaszországban élni? Ööööö, ezt mindenki csak addig hajtogatja, amíg "komolyan" ide nem kerül... és most nincs se recept, se semmi (nem mintha nem lenne vagy hatvanhét posztolandó kaja a gépen) csak ez a dögmeleg, és Anna is nyifog, de a mai "ebéd" hál'Istennek "kész", s hogy mire ez a sok idézőjel meg zárójel? Idegesít a meleg. Ebéd: nekem ebéd az édesköményes-ecetes-tejfölös fejtett bab leves; Embernek szóba sem jöhet - tejföl? hideg leves? még jó hogy nincs benne gyümölcs!; szóval neki lesz spaghetti all'aglio-olio e peperoncino, ami elkészül kb. 10 perc alatt  utána egy tökjó caprese (yess!!! van bivaly Rivignanoban kvkp. bivalymozzarella is!)
Közben eszembe jutott, hogy addig nincs meleg, értitek, NINCS MELEG! amíg a gasztrobloggerek olajban sült ételeket posztolnak "ebben anagy melegben nem akarok főzni" címszó alatt.
Tegnap a 33 fokban nem száradtak meg estére a délelőtt tízkor kipakolt ruháim. Utálom a nyarat!

4 commenti:

Vica ha detto...

Jaj Gabah hogy most mennyire egyetértek veled!!!UTÁLOM A MELEGET és ráadásul allergiám van a szunyogcsipéstöl.Most itt punnyadok a meleg házban,szedem a 2 féle bogyot és hol itt hol ott kenem magam mert rohadtul viszket!Tele a T..m!!!Ráadásul a cukkini támadást inditott ellenem,1 perc alatt 10 cm-t nő.Mit csináljak vele???Nincs valami jó savanyuság recepted???

Gabah ha detto...

:-))) Együttérzek veled, Vicuska!
Recept itt:
http://tavolainpiazza.blogspot.com/2008/07/cukkini-olajban.html
ez elég savanykás, de elteheted úgy is, hogy vékony lapokra vágod a cukkiniket, besózod, kicsit állni hagyod, fűszerezed kedved szerint és ha van merszed bordázott aljú serpenyőben (ez ontja a legjobban a meleget ;-) vagy sütőben megsütöd, üvegekbe pakolod, felöntöd olívaolajjal, és kidunsztolod. Tadáááám! Na, gondolom, ezta megoldást most nem választod.
A legjobb ilyenkor ez:
http://tavolainpiazza.blogspot.com/2009/06/keresztelo-es-meglepetes.html
igaz, nem áll el, de legalább főzni nem kell.
Volt még egy jó ecetes-kapros receptem, ha megtalálom még ma, jelentkezem!
Azért ne hagyd elnőni azokata cukkiniket!

Vica ha detto...

Nem hagyom!Tegnap sikeresen jól elajándékoztam!Most remélem 2 napig nyugtom lesz tőlük.Köszi a receptet!

Gabah ha detto...

Az elajándékozás lehetőségét én is javasolni akartam, de aztán meggondoltam magam; ilyen tanácsokat osztogatni, amikor valaki receptért fordul hozzám...!
;-)))