venerdì 10 ottobre 2008

Karfiolfasírt - Frittelle di cavolfiore

Loriennel valami furcsa gasztrotelepátia fűz össze, ugyanis már másodszor készítjük ugyanazt az ételt, szinte ugyanakkor. Az eredeti recept Kicsi Vú-tól származik. Nálam csak annyiban módosult a dolog, hogy a szerecsendiót kihagytam, de vágtam bele egy kevés friss kakukkfüvet.


Karfiolfasírt
Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1/2 tk. koriandermag
  • 2 tojás
  • 2 ek. liszt
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • egy csokor friss kakukkfű
  • 3 ek. ricotta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, fehérbors
  • olaj a sütéshez

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és sós-korianderes vízben puhára főzzük. Egy tálban villával szétnyomkodjuk -nem kell pépesre, jó ha maradnak benne nagyobb darabok-, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a ricottát, az apróra vágott zöldfűszereket, végül sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a karfiolos masszát kanállal beleszaggatjuk, a kupacokat kicsit lelapítjuk és pirosra sütjük.

Persze, persze, tejföllel biztos finom, de mivel errefelé nem létezik, így nélküle fogyott el ...még mielőtt elkezdtünk volna vacsorázni :-))) A fotó is lóhalálában készült az utolsó darabokról. :-)

3 commenti:

lorien ha detto...

Járványok tejednek :)
Nem akarsz véletlenül szilvásgombócot a hétvégén? Nálam az lesz :D

kicsi vú ha detto...

:-)) Hát nem gondoltam volna, hogy épp ez a recept fut be ilyen karriert, de örülök neki!:)

Gabah ha detto...

Lorien, ha kapok ma szép szilvát, még minden lehetséges ;-)))
Kicsi Vú, hmmm...kis dolgokból lesznek a nagy dolgok. :-) Húú, csak most látom, hogy "Vú" rövid u-ra sikeredett. Ne haragudj, mindjárt kijavítom.