mercoledì 15 ottobre 2008

Kakukkfüves Szent Péter hal brokkolipürével

Kakukkfüves Szent Péter hal brokkolipürével
Hozzávalók:

  • 4 Szent Péter hal filé
  • friss kakukkfű
  • 1 citrom leve
  • 300 g brokkoli
  • 100 ml tejszín
  • extraszűz olívaolaj
  • só, bors
A Szent Péter hal filéket sózzuk, borsozzuk, majd minden egyes filét három részre vágunk úgy, hogy a végük egyben maradjon. Az így kapott "csíkokat" befonjuk (ha szükséges, a végét hústűvel megtűzzük). A fonatokat egy tűzálló tálba tesszük, megszórjuk friss kakukkfűvel, meglocsoljuk néhány ek. olívaolajjal valamint a citromlével, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ezalatt a brokkolirózsákat puhára pároljuk, leszűrjük, majd merülőmixerrel a tejszín, egy kevés olívaolaj és egy csipetnyi só hozzáadásával pépesítjük. (Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá a brokkoli főzőlevéből egy keveset.)
A halfonatokat tányérokra szedjük, és a még meleg brokkolipürével tálaljuk.

Trecce di San Pietro al timo con purè di broccoli

Ingredienti:
  • 4 filetti di pesce San Pietro
  • timo fresco
  • il succo di un limone
  • 300 g di broccoli
  • 100 ml di panna
  • olio extravergine d'oliva
  • sale, pepe
  1. Lavate, salate, pepate il pesce e dividete ogni filetto in 3 parti nel senso della lunghezza, lasciando unita l'estremità; poi con le 3 strisce ottenute formate una treccia.
  2. Mettete le trecce in una pirofila, cospargetele con il timo fresco, bagnate con qualche cucchiaio di olio extravergine d'oliva e con il succo del limone e cuocetele nel forno già caldo a 180 gradi per 30 minuti.
  3. Mondate e lessate le cime di broccoli, sgocciolatele e passatele al mixer con la panna, quindi condite il purè così ottenuto con 2-3 cucchiai di olio e un pizzico di sale.
  4. Adagiate le trecce di San Pietro su un piatto da portata eservitele insieme al purè di broccoli.

Nessun commento: