lunedì 13 ottobre 2008

Őszi köret - Endívia szőlővel

Az IO CUCINO szeptemberi száma tele van jobbnál jobb őszi receptekkel!
A következő is, kisebb módosításokkal ugyan, de innen származik. Tartottam tőle egy kicsit, mert az édes-sós-keserű ízekért így együtt az Ember nem rajong, de végül mégis nagyon ízlett mindkettőnknek.

Őszi köret - Endívia szőlővel
Hozzávalók:
  • 6 db endívia
  • 250 g szőlő (szép, ha piros-fehér vegyesen... nekem csak fehérszőlőm volt itthon)
  • 120 g húsos füstölt szalonna (naná, hogy magyart használtam hozzá ;-)
  • 1 kis fej hagyma
  • 200 ml zöldség alaplé
  • só, bors

Egy serpenyőben süssük ki a csíkokra vágott füstölt szalonna zsírját, pirítsuk meg rajta az apró kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a negyedelt endíviákat és a szőlőt, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a zöldség alaplével, és közepes lángon pároljuk addig, míg az alaplé nagy része elpárolog (15-20 perc).
Helyezzük a szőlős-szalonnás endíviákat egy tűzálló tálba, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süssük pirosra.



Contorno autunnale - Indivia belga con uva

Ingredienti:
  • 6 ceppi di indivia belga
  • 250 g di uva mista
  • 120 g di pancetta affumicata in una fetta
  • 1 cipolla
  • 200 ml di brodo vegetale
  • sale, pepe
  1. Riducete la pancetta a bastoncini, sbucciate e tritate la cipolla. Pulite i cespi di indivia, tagliateli in quarti.
  2. Rosolate i bastoncini di pancetta con la cipolla tritata, aggiungete i quarti di indivie, i chicchi di uva, salate, pepate e bagnateli con il brodo vegetale e fateli cuocere fino a quando la maggior parte del brodo si evapora (15-20 minuti circa).
  3. Trasferite tutto in una pirofila e fatelo cuocere nel forno giá caldo a 200 gradi finché la superficie diventa dorata.

Nessun commento: