Az IO CUCINO szeptemberi száma tele van jobbnál jobb őszi receptekkel!
A következő is, kisebb módosításokkal ugyan, de innen származik. Tartottam tőle egy kicsit, mert az édes-sós-keserű ízekért így együtt az Ember nem rajong, de végül mégis nagyon ízlett mindkettőnknek.
A következő is, kisebb módosításokkal ugyan, de innen származik. Tartottam tőle egy kicsit, mert az édes-sós-keserű ízekért így együtt az Ember nem rajong, de végül mégis nagyon ízlett mindkettőnknek.
Őszi köret - Endívia szőlővel
- 6 db endívia
- 250 g szőlő (szép, ha piros-fehér vegyesen... nekem csak fehérszőlőm volt itthon)
- 120 g húsos füstölt szalonna (naná, hogy magyart használtam hozzá ;-)
- 1 kis fej hagyma
- 200 ml zöldség alaplé
- só, bors
Egy serpenyőben süssük ki a csíkokra vágott füstölt szalonna zsírját, pirítsuk meg rajta az apró kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a negyedelt endíviákat és a szőlőt, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a zöldség alaplével, és közepes lángon pároljuk addig, míg az alaplé nagy része elpárolog (15-20 perc).
Helyezzük a szőlős-szalonnás endíviákat egy tűzálló tálba, majd előmelegített sütőben, 200 fokon süssük pirosra.
Contorno autunnale - Indivia belga con uva
Ingredienti:
- 6 ceppi di indivia belga
- 250 g di uva mista
- 120 g di pancetta affumicata in una fetta
- 1 cipolla
- 200 ml di brodo vegetale
- sale, pepe
- Riducete la pancetta a bastoncini, sbucciate e tritate la cipolla. Pulite i cespi di indivia, tagliateli in quarti.
- Rosolate i bastoncini di pancetta con la cipolla tritata, aggiungete i quarti di indivie, i chicchi di uva, salate, pepate e bagnateli con il brodo vegetale e fateli cuocere fino a quando la maggior parte del brodo si evapora (15-20 minuti circa).
- Trasferite tutto in una pirofila e fatelo cuocere nel forno giá caldo a 200 gradi finché la superficie diventa dorata
Nessun commento:
Posta un commento