martedì 14 ottobre 2008

(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 24

Házi tagliatelle káposztával és kolbásszal


Hozzávalók:
  • 300 g liszt
  • 3 tojás
  • 15 g pürésített, jól kinyomkodott paraj
  • 200 g kolbász
  • 400 g vékony csíkokra vágott káposzta
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 100 ml zöldség alaplé
  • 1 vékony karikára vágott hagyma
  • 2 ek. extraszűz olívaolaj

A lisztből, tojásból és a parajból elkészítjük a tagliatellét (Értelemszerűena parajt csak a tészta feléhez adjuk hozzá, ha szükséges, bővebben lisztezzük.) A kolbászról a belet lehántjuk, a húst apró darabokra vágjuk, az olívaolajon kissémegpirítjuk, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük. A pirított húsdarabkákat közben melegen tartjuk. A lecsöpögtetett zsírban megpirítjuk a vékony karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a káposztacsíkokat, meglocsoljuk a fehérborral, majd nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítjuk 2-3 percig. Ezután a káposztára ráöntjük a zöldség alaplevet is, és közepes lángon, fedő alattpároljuk kb. 10-15 percig. A tésztát -vastagságától függően- 3-4 perc alatt készre főzzük, és összekeverjük a káposztával. Tányérokra szedjük, a tetejére halmozzuk a pirított kolbászdarabkákat, és azonnal tálaljuk.

Tagliatelle con verza e salsiccia

Ingredienti:

  • 300 g di farina "00"
  • 3 uova
  • 15 g di spinaci sbollentati, strizzati e tritati
  • 200 g di salsiccia
  • 400 g di foglie di verza tagliate a listarelle
  • 50 ml di vino bianco
  • 100 ml di brodo vegetale
  • 1 cipolla affettata
  • 2 cucchiai di olio d'oliva extravergine
  1. Dalla farina, uova e spinaci preparate le tagliatelle (possibilmente gialle e verdi, miste.)
  2. Dividete la salsiccia in pezzetti e fatela rosolare nell'olio. Sgocciolatela e tenetela in caldo.
  3. Nel grasso della salsiccia rosolate la cipolla, quindi unite la verza, bagnate con il vino bianco e cuocete per 2-3 minuti, poi diluite il brodo e proseguite la cottura per 12 minuti a tegame coperto.
  4. Lessate le tagliatelle, scolatele e conditele con la verza, quindi disponetele nei piatti e completate con i pezzi di salsiccia e servite in tavola.

Nessun commento: