- 300 g liszt
- 3 tojás
- 15 g pürésített, jól kinyomkodott paraj
- 200 g kolbász
- 400 g vékony csíkokra vágott káposzta
- 50 ml száraz fehérbor
- 100 ml zöldség alaplé
- 1 vékony karikára vágott hagyma
- 2 ek. extraszűz olívaolaj
A lisztből, tojásból és a parajból elkészítjük a tagliatellét (Értelemszerűena parajt csak a tészta feléhez adjuk hozzá, ha szükséges, bővebben lisztezzük.) A kolbászról a belet lehántjuk, a húst apró darabokra vágjuk, az olívaolajon kissémegpirítjuk, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük. A pirított húsdarabkákat közben melegen tartjuk. A lecsöpögtetett zsírban megpirítjuk a vékony karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a káposztacsíkokat, meglocsoljuk a fehérborral, majd nagy lángon, folyamatosan kevergetve pirítjuk 2-3 percig. Ezután a káposztára ráöntjük a zöldség alaplevet is, és közepes lángon, fedő alattpároljuk kb. 10-15 percig. A tésztát -vastagságától függően- 3-4 perc alatt készre főzzük, és összekeverjük a káposztával. Tányérokra szedjük, a tetejére halmozzuk a pirított kolbászdarabkákat, és azonnal tálaljuk.
Tagliatelle con verza e salsiccia
Ingredienti:
- 300 g di farina "00"
- 3 uova
- 15 g di spinaci sbollentati, strizzati e tritati
- 200 g di salsiccia
- 400 g di foglie di verza tagliate a listarelle
- 50 ml di vino bianco
- 100 ml di brodo vegetale
- 1 cipolla affettata
- 2 cucchiai di olio d'oliva extravergine
- Dalla farina, uova e spinaci preparate le tagliatelle (possibilmente gialle e verdi, miste.)
- Dividete la salsiccia in pezzetti e fatela rosolare nell'olio. Sgocciolatela e tenetela in caldo.
- Nel grasso della salsiccia rosolate la cipolla, quindi unite la verza, bagnate con il vino bianco e cuocete per 2-3 minuti, poi diluite il brodo e proseguite la cottura per 12 minuti a tegame coperto.
- Lessate le tagliatelle, scolatele e conditele con la verza, quindi disponetele nei piatti e completate con i pezzi di salsiccia e servite in tavola.
Nessun commento:
Posta un commento