giovedì 16 ottobre 2008

(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 26

Egy főre -főleg így, hogy Ember nem pacsmagos típus, és a káposztafélékért sincs túlságosan odáig meg vissza, nekem meg ugye "vigyázni kell" - soknak bizonyult a brokkolipüré, s vajon mire jutott szegény? Persze, egy csöppnyi változtatással tésztaszósz lett belőle ;-)
A receptek természetesen továbbra is 4 főre szólnak.

Rigatoni brokkolival

Hozzávalók:
  • 300 g brokkoli
  • 100 ml tejszín
  • extraszűz olívaolaj
  • egy kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk. reszelt parmezán
  • só, bors

A brokkolit rózsáira szedjük, puhára pároljuk, leszűrjük, majd merülőmixerrel a tejszín, egy kevés olívaolaj és a fűszerek hozzáadásával pépesítjük. (Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá a brokkoli főzőlevéből egy keveset.)
A tésztát kifőzzük, "al dente" leszűrjük, majd összekeverjük a pépesített brokkolival és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Tálalásnál megszórjuk egy tk. parmezánnal, végül egy kevés olívaolajat csöpögtetünk a tetejére.


Rigatoni con broccoli

Ingredienti:

  • 300 g di broccoli
  • 100 ml di panna
  • olio extravergine d'oliva
  • un mazzetto di prezzemolo
  • 1 cucchiaino di Parmigiano grattuggiato
  • sale, pepe
  1. Mondate e lessate le cime di broccoli, sgocciolatele e passatele al mixer con la panna, quindi condite il purè così ottenuto con 2-3 cucchiai di olio e le spezie.
  2. Lessate i rigatoni, scolateli e conditeli con la salsa di broccoli e il prezzemolo tritato. Quindi disponeteli nei piatti e completate con un cucchiaino di Parmigiano grattuggiato e un filo d'olio.

Nessun commento: