Karfiolfasírt
Hozzávalók: - 1 kisebb fej karfiol
- 1/2 tk. koriandermag
- 2 tojás
- 2 ek. liszt
- egy csokor petrezselyemzöld
- egy csokor friss kakukkfű
- 3 ek. ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- só, fehérbors
- olaj a sütéshez
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és sós-korianderes vízben puhára főzzük. Egy tálban villával szétnyomkodjuk -nem kell pépesre, jó ha maradnak benne nagyobb darabok-, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a ricottát, az apróra vágott zöldfűszereket, végül sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a karfiolos masszát kanállal beleszaggatjuk, a kupacokat kicsit lelapítjuk és pirosra sütjük.
Persze, persze, tejföllel biztos finom, de mivel errefelé nem létezik, így nélküle fogyott el ...még mielőtt elkezdtünk volna vacsorázni :-))) A fotó is lóhalálában készült az utolsó darabokról. :-)
3 commenti:
Járványok tejednek :)
Nem akarsz véletlenül szilvásgombócot a hétvégén? Nálam az lesz :D
:-)) Hát nem gondoltam volna, hogy épp ez a recept fut be ilyen karriert, de örülök neki!:)
Lorien, ha kapok ma szép szilvát, még minden lehetséges ;-)))
Kicsi Vú, hmmm...kis dolgokból lesznek a nagy dolgok. :-) Húú, csak most látom, hogy "Vú" rövid u-ra sikeredett. Ne haragudj, mindjárt kijavítom.
Posta un commento