Hozzávalók:
- 200 g amaretti
- 200 g teljes kiőrlésű keksz
- 125 g vaj
- 3 + 1 tojás
- 150 g + 50 g kristálycukor
- 250 g ricotta
- 250 g Philadelphia krémsajt
- 400 g friss erdei gyümölcs (málna, áfonya, szeder vegyesen)
- 125 g tejszín
- 100 g piros vagy lila színű lekvár (én nagymamikám házi meggylekvárját használtam)
A kekszet és az amarettit széttördeljük, és jól eldolgozzuk a felpuhított vajjal és a kissé felvert tojásfehérjével. A keveréket sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű tortaformába tesszük, és 160 fokra előmelegítettsütőben 15 percig sütjük.
Közben a maradék 3 tojást és az 1 tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a ricottát és a krémsajtot, valamint 150 g kristálycukrot. A formát kivesszük a sütőből, kihűtjük, majd a kész kekszes-vajas alapra rászórjuk az erdei gyümölcs felét (a másik felét meghagyjuk dekorációnak), majd beborítjuk a sajtos krémmel, és a tortát további 40 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a maradék cukorral és a lekvárral habbá verjük, majd a sajtos krémre kenjük. A torta tetejét a megmaradt erdei gyümölccsel és egy kevés lekvárral díszítjük.
Cheesecake ai frutti di bosco
Ingredienti:
- 200 g di amaretti
- 200 g di biscotti integrali
- 125 g di burro
- 3 + 1 di uova
- 150 g + 50 g di zucchero
- 250 g di ricotta romana
- 250 g di formaggio Philadelphia
- 400 g di frutti di bosco freschi (lamponi, more, mirtilli)
- 125 g di panna
- 100 g di marmellata rossa o viola (io ho usato quella di amarene di mia nonna)
- Frullate i biscotti e gli amaretti con il burro ammorbidito. Incorporatevi un albume montato a neve leggermente, e versate l'impasto in una tortiera di 26 cm di diametro, schiacciandolo bene in modo da ricoprire la base con uno strato uniforme. Fate cuocere nel forno già caldo a 160 gradi per 15 minuti, poi lasciate raffreddare.
- Sbattete le 3 uova e il tuorlo rimasti con 150 g di zucchero e incorporate anche la ricotta e il formaggio cremoso. Cospargete la base di biscotti con la metà dei frutti di bosco, e stendetevi sopra la crema di formaggio. Passate la torta nel forno ancora per circa 40 minuti.
- Sbattete la panna con lo zucchero rimasto e aggiungete anche la marmellata. Quando la torta si raffredda, spalmatevi sopra la panna rosa, infine decoratela con i frutti di bosco rimasti e qualche cucchiaio di marmellata.
15 commenti:
Gyönyörű!!!
Maradt még egy szelet?:)
Gratulálok a házassági évfordulótokhoz!
Szintia
gratulálok, nagyon szép és igazán helyesek a lekvártulipánok! :)
Nagyon szépen kidíszítetted ;)
Gratulálok az évfordulóhoz, s sok-sok boldog évet kívánok!
Köszönjük szépen a jókívánságokat!
"Jóvanna, azok a tulipánok ottan nem is tulipánok, na, csak pöttyök és vannak, és én csinálni sok-sok szeretettel..." :-)))))) Nem vagyok én festőőőő...:-) Egyébként kálák akartak lenni, mert kála volt a menyasszonyi csokromban, de a tejszín túl kemény lett és a nagymami lekvárját nem lehetett szépen "kihúzni"...meg egyébként is én két kicsi kezemmel lenni nagyon ügyetlen, de azért szeretek mindenkit :-)
Köszönöm még egyszer!
Aranyosak vagytok!
Ja, Manna, a negyede maradt meg, az kb. 3 szelet: akkor csináljuk úgy -de csak azért, mert most mindenkit szeretek ;-)- hogy kettőnknek marad kettő, Neked pedig egy küld fénypost :-))))
Köszönöm, nyitom az ablakom!:)))
Gabah!!
Én piros kálát látok!!!!
Gratulálok az évfordulóhoz!
Azt hiszem ez a torta nálunk is megsül majd :)
Amaretti itthon is kapható, ugye?
Aranyos vagy, Marcsi! ;-) Egyébként meg fantázia kérdése :-))))
Manna, egészségedre! Remélem, ízlett! ;-)
Köszönöm, Citromfű! Amarettit otthon is lehet kapni, de hasznélhatsz bármilyen másfajta kekszet is. Eredetileg nem is amarettivel kell készíteni, csak lusta voltam boltba menni kekszért ;-)
:-P Yummy!!!
:-))))
Nahát!:-))) Gratulálunk és sok boldogságot még nagyon hosszú ideig!!:))
Köszönjük szépen! :-)
Már hiányoztál! ;-)
Posta un commento