venerdì 31 ottobre 2008

A 7 titok (?)

Gabojsza érdeklődött a titkaim felől. I'me:


Életfa

Dr Bertha Zoltán munkája

http://eletfa.uw.hu/eletfa.html



  • Koránkelő vagyok. Számomra a nap legfontosabb, legfelelmelőbb időszaka a reggel. A legjobb ötletek ilyenkor pattannak ki a fejemből! Hajnalban tanultam, hajnalban írtam a dolgozataimat, tanulmányaimat, 90%-ban hajnalban írom a kommentjeimet és ilyenkor válaszolok az e-mailjeimre is. Este 8 után nem vagyok hajlandó tolmácsolni. (Emlékszem, egyszer egy Nyíregyháza-Pescara távolság megtétele után -nem én vezettem- három ügyféllel kellett még tárgyalnunk, három különböző témában... A mai napig nem emlékszem arra, hogy miről beszélgettünk!)
  • Képtelen vagyok egyszerre több dologra odafigyelni. Ez számomra azért nagy tragédia, mert így nem tudok/merek? szinkrontolmácsolást vállalni. :-(
  • Éppen annyit várok el másoktól, mint amennyit saját magamtól. (Haha, ez jó! Most érdemes kihasználni az alkalmat, ugyanis az utóbbi időben rengeteg dologgal el vagyok maradva -ami korábban sohasem fordult elő- és mivel gyűlölöm azt, amikor valaki késik, amíg utól nem érem magam, más is nyugodt szívvel fordulhat a másik oldalára anélkül, hogy eszébe jutna: "JajkésésbenvagyokGabaleszediafejem!")
  • Három dologtól nagyon félek: az orvosoktól (már egy gyógyszer felíratása esetén is gombóc van a torkomban), a vezetéstől (elég rágondolni, a tenyerem hirtelen csuromvizes lesz), és a pókoktól (ha valahol felfedezek egy "szép" példányt, hajlamos vagyok napokig elkerülni az adott környéket).
  • Nagyon érzékeny vagyok. Képes vagyok elefántkönnyeket ejteni egy-egy újságcikk/novella olvasása közben, és ha megbántanak, akkor is elkezdek sírni. Nálam ez a dühkitörés/tiltakozás formája is: míg más visszaszól, esetleg kiabál, én sírok. Nem tudom kontrollálni magam, bár az utóbbi időben nagyon dolgozom azon, hogy ne történjenek efféle balesetek.
  • A mákos és a diós bejglivel ki lehet űzni a világból. Meg a pacallal is, de csak ha én készítem. Egyébként kivétel nélkül mindent megeszek.
  • Nem szeretek filmeket nézni. Ha valaki megpróbál elcipelni moziba, számítson rá, hogy vagy elalszom, vagy kimegyek félidőben. Ebből kifolyólag nem szeretem, amikor mások filmeket mesélnek, attól pedig főleg a hideg ráz, ha "trendi" amerikai színészekről beszélnek a környezetemben. => Pletykalapokat SOHASEM olvasok.
  • Rajongok a férjemért! Azt hiszem, ő a racionális énem. Szakdolgozatomhoz kapcsolódó virtuális anyaggyűjtő körúton vettem részt a világhálón, és a friulánok körében végzett klasszikus mélyinterjú résztvevéses megfigyelésbe torkollot :-)
Hoppsz, ez nyolc lett. Már mindegy. (Azt pedig még le sem írtam, hogy imádom a reklámszatyrokat, és óriási szalvétagyűjteményem van, mert ez már kilenc lenne, vagyis tíz :-))) és ezek után joggal ragaszthatná rám valaki, hogy szívesen beszélek magamról, pedig nem. Vagy mégis?) Kutakodnék Citromfűnél, Galinaanál, és Mammánál.

Jövő hétre meglesz a válasz a Gabrielláktól érkezett "Mióta főzök..." kérdésre is. ;-)

14 commenti:

Hobbiszakács ha detto...

"a friulánok körében végzett klasszikus mélyinterjú résztvevéses megfigyelésbe torkollot "

Hm... 18 éven aluliak könnyen félreérthetik...


:-))))))))

Gabojsza ha detto...

Szégyelje magát mindenki, aki arra gondolt mint Hobbiszakács:-)))
(Hopp! én is arra gondoltam...)

Gabah, köszönöm! Élvezetes reggeli olvasmány volt:-)

Gabah ha detto...

Hobbiszakács, vigyázz, mert begurulok, és elsírom magam! :-))))
Ja, és mi van a 18 éven felüliekkel??? És főleg: Hol az igazság??? ;-))))) Ejnye, ejnye, ezek a mai fiatalok!

Gabojsza, nincs mit, szívesen írtam, és közben jól szórakoztam saját magamon. (Csak most vettem észre, hogy tele volt hibákkal...köszönhetően annak, hogy a jegyzettömbbe írom először a gondolataimat. Grrrrr Microsoft! Azért egy új géphez adhattak volna egy teljes verziójú szövegszerkesztőt is! Szóval ha van még a szövegben hiba, akkor elnézést kérek...)

Gabah ha detto...

Ó, és üzenem méga kedves 18 éven aluliaknak, hogy az etnográfia tárgykörébe tartozó szakszavaknak kéretik utánanézni! ;-)))))

Hobbiszakács ha detto...

Khhrmmmm... khrrrm... hol és mikor nézhetnek utána? Taláncsaknem a setétben???

"Nincs nagy különbség köztünk, súgta a leány – de az a kicsi nagyon jól esik." (Svéd etnográfiai mondás.)

:-)))

Gabah ha detto...

No, de azért ezt egy "virtuális anyaggyűjtő körúton" elég nehéz észrevenni...;-))))
Egyébként:
"A sötét, nagy titkok tudója." - olasz(?) közmodás ;-)

Gabah ha detto...

Azt elfelejtettem írni, hogy keress csak nyugodtan, bár már nincs mit...megtaláltad! Nem a "nem nagy különbség"-gel, hanem a humoroddal, ami (gondolom/remélem?!?) szívből jön!

Hobbiszakács ha detto...

:-)

Jól nézünk ki, olaszok, svédek... Most aztán ki fog kivezetni a sötétből?

:-)


Az előbbi hozzászólásomban előforduló ékezetek megtréfált: a 18 évesek nevében krrhmm-eztem, azért a "nézhetn_e_k" :-)

Erről meg az Internet ékezethiányos hőskorának a tévedései jutnak eszembe, amikor ajánlatos volt óvakodni a "némi irónia" és a "némi bántalmazás" szerű beírásoktól.

:-)


Erre fel a szóellenőrzés rovatban a "stick" áll, ami svédül azt jelenti, hogy "tűnj el"! Akkor most beírom, és itt sem vagyok!

Szép hétvégét... és nem hétvéget!
:-)))

Gabah ha detto...

Ha egyszer erre jártok, kivezetlek/kivezetünk, ígérem!

Basszusklarinét! Pedig már kezdtem jóra gondolni ;-) Ja, és majd a "Mióta főzök...." fejezetben benne lesz, hogy már 4-5 évesen tudtam olvasni.... Azt hiszem öregszem...:-(

:-))))

Éééééés, egyébként igazad van!
A tizenhuszonnemtuodomhanyadik titok magamról: amikor le vagyok maradva, és ezt mindenki tudja, ne keressetek, mert ekkora ökorségeket írok a nagy sietségben!

Köszönöm a szép hétvégés jókívánságot, az lesz, és postolni is akartam, de ma már biztos nem lesz időm....Most van Rivignanoban a mindenszenteki "nagy móka"!
Itt van néhány kép a tavalyiról:
http://casapiazza.blogspot.com/2008/06/rivignano.html
ööööö...nem kérek kommentet az utolsó fotóhoz...:-)

Gabah ha detto...

Ha valaki mégis erre járna, ezen az oldalom megtalál minden elérhetőséget:
http://www.casapiazza.blogspot.com/

És mostmár kb. a harmincadiknál járok. Kezdek nyitott könyvvé válni...

Hobbiszakács ha detto...

Akkor "no comment"... legfeljebb egy "huh"...

:-)))))))))))))))))))))))

Gabah ha detto...

Nem "huh", hanem "váááááááá" és most megijesztettelek! :-))))

lorien ha detto...

Nos, azért vannak ám itten egyezések, bár majd annyi homlokegyenest ellenkező dolog is :) De azért ez inkább megnyugtató :)

Gabah ha detto...

:-))))