martedì 25 ottobre 2011

Tökös hér Nr 2 - Tagliolini vénuszkagylós sütőtökszósszal

Egyszerű sütőtökmártásos-füstölt scamorzás tésztának indult, de épp csücsült a hűtőben majd' fél kiló frissen szedett csíkos vénuszkagyló, s hogy, hogy nem, végül ezek is beleestek a serpenyőbe.
Így sajnos ez az étel sem fér bele a 45. VKF!-be.
Sebaj, van még néhány ötletem...


Tagliolini gyömbéres sütőtökszósszal és csíkos vénuszkagylóval

15 commenti:

Anonimo ha detto...

Fú Gabah! ez isteni lehet! :)

chriesi ha detto...

Nagyon ott van!

Marcsi ha detto...

Gabah!Ide nekem egy adagot!!! Itt a gépmellett hú de elcsipegetném.

Gabah ha detto...

Gyertek, gyertek, lányok, van bőven tészta is, tök is, kagyló meg főleg! ;-)

Marcsi ha detto...

Lehet,hogy dobnál egy hátast ha hirtelen betoppanánk!!!!!

pupa ha detto...

Én ilyenkor mindig olyan irigy vagyok!

Debrecenben se híre, se hamva a vongolénak :-(

Mondjuk cozzét az kapni dögivel, és jó frissen.

Akkor is dúlok-fúlok !!! De azért jó étvágyat! (durcás kisfiú - smile)

Imádom a vongolét és sütőtökkel még nem ettem.

Reni ha detto...

na majd jól kipróbálom ezt a tésztát ;)

Gabah ha detto...

Marcsi, valószínű! De azért nagyon örülnék nektek! :-)
Pupa, türelem, vongolét terem! Tessék még egy kicsit panaszkodni az "illetékes hatóságoknál" és előbb vagy utóbb lesz vongola is Debrecenben ;-) Amúgy ez a vongolás változat inkább sós ízvilágú, ha édesebbet szeretnél sütőtökhöz nagyon finom a sáskarák,a scampo és a garnélák is. Garnéla tuti, hogy van Debrecenben, tessen kipróbálni!
Reni, jó, majd segítek elkészíteni! x-)

pupa ha detto...

Gabah?
megyek a metróba.
Tök-gamberis lesz a hétvégi kaja...

pupa ha detto...

Rákvajas, sütőtökös rizottó lesz, óriás koktélrákkal (gamberi).

Olaszul , hogy hangzik ez?
feltenném majd a blogomra, kicsit sznobosan ;-)

Gabah ha detto...

Sznobosan nem tudom neked megfogalmazni, csak egyszerűen, mint maga az étel: "risotto alla zucca e gamberi" :-)))
Finom lesz!

pupa ha detto...

Köszi.
Isteni lett. A páncélból, fejekből, rákvaj lett. Azzal montiroztam a rizottót, a gamberiket külön grilleztem, úgy került a rizó tetejére. Nyaammm.

Gabah ha detto...

Ó, ez mekkora ötlet! Sejtettem, hogy a rákvaj a "hulladékból" lesz, de arra nem gondoltm, hogy magukat a rákokat külön grillezed.
Kitaláltam neki egy puccos nevet: "Risotto alla zucca mantecato al profumo di mare con gamberoni alla griglia"
Magyarul úgy hangzik, hogy Tengerillattal montírozott sütőtökös rizottó grillezett óriásgarnélával
:-)

pupa ha detto...

:-)
Köszi, köszi.
Most annyi kajám összegyűlt, fényképeztem is, fel kéne rakosgatni...meg ma volt egy kis peca, szép tájképekkel azt is.

Gabah ha detto...

Nincs mit!
Gyerünk, gyerünk, én szívesen olvasom a bejegyzéseidet!
:-)