Még a múlt héten készült, és most annyira éhes vagyok, hogy legalább hármat meg tudnék enni belőle! Nem baj, mindjárt ebédidő!
Fogalmam sincs, hogy honnan van a recept, évek óta így sütöm a lángost. A liszt mennyisége tojásnagyság és kefirsűrűség-függő. Szóval lehet nyugodtan „utó”lisztezni!
Fogalmam sincs, hogy honnan van a recept, évek óta így sütöm a lángost. A liszt mennyisége tojásnagyság és kefirsűrűség-függő. Szóval lehet nyugodtan „utó”lisztezni!
Lángos
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 3 tojás
- 3 dl kefir
- 20 g élesztő
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 100 g reszelt sajt (Montasiot használtam)
- 1 dl tejföl
A fokhagymagerezdeket áttöröm, felöntöm a tejjel, majd kb. 10 percig állni hagyom.
A sajtot lereszelem.
A tészta hozzávalóit összekeverem, alaposan összegyúrom, labdát formálok, belőle, a labdából kisebb gombócokat csípek, a gombócokat kézzel kissé elnyújtom, kerek lappá formázom, majd forró olajban kisütöm. (A tészta hűtőben eláll másnapig is!)
A lángosokat meglocsolom 1 ek. fokhagymás tejjel, megkenem egy kevés tejföllel, megszórom a reszelt sajttal, és jóízűen elfogyasztom egytől egyig mindet. Én. Egyedül. Általában. Ember nem szereti. Legalábbis eddig nem szerette. Igaz, csak „bótit” evett eddig. Most megette. És ízlett neki! :-)))
12 commenti:
Nagyon guszta a lángos! Én is tudnék belőle enni!
Az aláírásod pedig fantasztikus!
Buonissimi! Li ho mangiati a Gyula, alle terme.
Sono la versione delle crescentine bolognesi: tutto il mondo è paese!
A ccsudába! Ez kétszer ment el. Bocsánat.
Köszönöm, Citromfű! Adok belőle szívesen! ;-)
Hja, az aláírás...napok óta azon dolgozom, hogy új sablont keressek a blognak. Valami eredetit. Valami olyat, ami "rám vall", de mindig beleütközök egy-két hibaüzenetbe...váááá! No, a lényeg, hogy sablonkeresés közben találtam ezt az aláírást is. Próbálkozom folyamatosan. Megyek majd nemsokára az Erdőbe, és belinkelem Nektek is azt a sok hasznos oldalt amit találtam. :-)
Köszönöm, Citromfű! Adok belőle szívesen! ;-)
Hja, az aláírás...napok óta azon dolgozom, hogy új sablont keressek a blognak. Valami eredetit. Valami olyat, ami "rám vall", de mindig beleütközök egy-két hibaüzenetbe...váááá! No, a lényeg, hogy sablonkeresés közben találtam ezt az aláírást is. Próbálkozom folyamatosan. Megyek majd nemsokára az Erdőbe, és belinkelem Nektek is azt a sok hasznos oldalt amit találtam. :-)
Köszönöm, Citromfű! Adok belőle szívesen! ;-)
Hja, az aláírás...napok óta azon dolgozom, hogy új sablont keressek a blognak. Valami eredetit. Valami olyat, ami "rám vall", de mindig beleütközök egy-két hibaüzenetbe...váááá! No, a lényeg, hogy sablonkeresés közben találtam ezt az aláírást is. Próbálkozom folyamatosan. Megyek majd nemsokára az Erdőbe, és belinkelem Nektek is azt a sok hasznos oldalt amit találtam. :-)
Jesszus, háromszor! Na, már mindegy.
Simo, sai che ci sono pochi italiani che parlano cosí bene dei piatti ungheresi come Te??? ;-)
Sei proprio eccezionale! Zuppa di amarene, frittelle...:-)))) Esiste qualcosa che non ti é piaciuto?
Cmq brava, brava, brava!
Complimenti!
Ho sentito che queste crescentine hanno una versione in cui alla pasta viene aggiunta anche un po' di ortiche. La primavera sta arrivando! :-)))) Quando finirò la dieta, devo assolutamente provare anche questa versione.
E' vero che le crescentine anche oggi vengono fritte nello stutto? O anche qui -come da noi- si usa ormai l'olio di semi?
Tojás és kefír a masszában, ez számomra újdonság! Mmmmm.... Biztos nagyon finom lehet.
A mártás nálam creme fraiche-ben elkevert zúzott fokhagyma... az sem rossz :-)
Jó, na, nem a nagyanyó féle lángos, de tényleg finom! ;-) Egészen könnyű a tésztája.
Tejet azért csak raksz bele? Vagy tejfölt?
A creme fraiche sem rossz a zúzott fokhagymával, igaz, jóval zsírosabb, mint a tejfölös változat. (A fokhagymás tej nálam azért kell, mert van amikor a lángos szélét, ahová már nem jutott tejföl, cudar módon belecuppantom, lehetőleg úgy, hogy ne lássa senki ;-) Aztán két napig nem merem kinyitni a szám.)
Certo che esiste qualcosa che non mi è piaciuto :o) La zuppa di pesce di fiume, ma per il semplice fatto che non mi piace il pesce di fiume!
Una cosa di cui avrei potuto fare indigestione invece sono tipo dei maltagliati conditi con panna acida e pancettina croccante (se ricordo bene).
Per le crescentine e per quello che riguarda la mia esperienza diretta di friggitrice a feste patronali posso assicurarti che la frittura è stata fatta rigorosamente nello strutto. Però ammetto che a casa le friggo in olio di semi.
Ah, sí, la zuppa di pesce di acqua dolce...! Una volta l'ho preparata per i parenti di mio marito. Praticamente io e lui abbiamo dovuto manngiare tutta! :-((( Fin'ora é stato l'unico piatto di cui tutti erano d'accordo nel fatto che non é buono. :-))) Beh, se noi, ungheresi avessimo il mare, probabilmente anche noi avremmo giudizi diversi del presce di acqua dolec.
"maltagliati conditi con panna acida e pancettina croccante" - Ho dovuto pensare un po', ma alla fine sono riuscita ad indovinare di che cosa si trattava. :-)))) É la "TÚRÓS TÉSZTA". E'un pasticcio con ricotta magra, - e, come hai scritto tu- panna acida e dadini di pancetta. La adoro anch'io. (Pensaci! C'é gente che la mangia cosparsa con un po' di zucchero! ;-)))) La prossima volta porteró dall'Ungheria questo tipo di ricotta, e dopo dedicherő un post a questo piatto.
Grazie per l'idea! E grazie anche per l'informazione sulle crescentine!
Posta un commento