- 250 g liszt
- 40 g kristálycukor
- 2 tojás
- 1 ek. pálinka v. Brandy
- 50 g vaj
- 1 csipetnyi só
- 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
- porcukor a szóráshoz
Az átszitált liszthez adjuk hozzá a cukrot, a sót, a reszelt citrom- és narancshéjat, végül a tojásokat. Egy villával az egészet keverjük össze, majd adjuk hozzá a meglágyított vajat és a pálinkát. Kézzel alaposan gyúrjuk össze a tésztát, és hagyjuk állni 1 órán keresztül.
1 óra letelte után a tésztát nyújtsuk nagyon vékonyra (lisztezzük folyamatosan, hogy ne ragadjon le), majd egy recés tésztavágóval vágjuk kb. 10X3 cm-es téglalapokra.
Minden téglalap közepére hosszában vágjunk a tésztvágóval egy kb. 4 cm-es csíkot, és a téglalap egyik végét bújtassuk át az így keletkezett nyíláson.
A crostolikat forró olajban süssük aranybarnára (vigyázat, mivel vékonyak, nagyon könnyen megégnek!) majd amikor kihűlnek, szórjuk meg procukorral.
(Megj.: a crostoli elnevezései a "naffényes" Itáliában a következők
- cenci vagy donzelle - Toscana,
- crostoli vagy grostoli - Friuli,
- bugie - Piemonte,
- frappe - Lazio,
- chiacchiere - Lombardia,
- sfrappole vagy intrigoni - Emilia,
- galani - Veneto,
- orilettas - Sardegna)
2 commenti:
Szia!
Gurítottam neked egy labdát, nézz be érte hozzám, légyszi...:))
Köszönöm, Moni! Jövő hére meglesz! Juj, még Citromfűnek is "lógok" a szakácskönyvessel...az is melesz jövő hétre!
:-)
Posta un commento