venerdì 3 febbraio 2012

Fánk másodszor - Aszalt meggyes castagnole fahéjas-rumos-meggykrémmel

Jó ez, jó ez, frissen talán még jobb, mint az előző! Már csak a sütőtökös van hátra...

Aszalt meggyes castagnole fahéjas-rumos meggykrémmel

Hozzávalók: 500 g liszt, 150 g finom szemcséjű kristálycukor, 4 tojás, 1 tasak sütőpor, 100 g aszalt meggy, csipetnyi só, 75 g olvasztott vaj, 50 ml rum; a sütéshez napraforgó olaj; a tetejére fahéjas porcukor; mártogatósnak mascarpone, fahéjas meggylekvár, rum tetszőleges keveréke (mascarpone elhagyható)



A lisztet és a sütőport egy nagy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk az aszalt meggyet, a cukrot, csipetnyi sót, beleütjük a tojásokat, ráönjük a vajat és a rumot, majd az egészből könnyen formálható tésztát gyúrunk. Folpackkal latakarjuk, és félórára hűtőszekrénybe tesszük.
A tésztát négy részre osztjuk, minden részből kb. 3 cm átmérőjű hengert gyúrunk, a hengereket pedig kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A tésztadarabokból golyókat formálunk, forró olajban kisütjük, és még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk. Volt itthon egy kis üveg elfuserált fahéjas meggylekvár, mascarponével és egy kis rummal javítottunk rajta, ebbe mártogattuk a golyóbisokat.

4 commenti:

Vica ha detto...

Imádoooooom!!!

Édeskonyha ha detto...

Nagyon jól néz ki! :)

Kata ha detto...

Naaaaa, ezt is megsüssem?:) egy castagnole receptet már likvidáltam évekkel ezelőtt, muszáj lesz még egy próbát tenni:) De holnap közkívánatra a hagyományos szalagos jön, majd jövő héten meg ez!:)

Gabah ha detto...

Köszi, lányok, örülök, hogy tetszik. :-)
Kata, rád bízom, de itt a nagy fánksütési próbálkozásaim kellős közepén rájöttem, hogy a kelt, szalagost egyik változat sem tudja felülmúlni!
Kíváncsi vagyok még, milyen lesz a tökös (vagy tökös-ricottás, ezt még nem döntöttem el), várj, hátha az lesz a csúcs... :-)))