giovedì 23 febbraio 2012

Kecskesajtos-vajas kekszek

Farsangi rágcsa, pasticceria project, stb., stb.
Kár, hogy nehéz abbahagyni.

Kecskesajtos-vajas kekszek

Hozzávalók:
A tésztához: 450 g liszt, 250 g vaj, 100 g érlelt kecskesajt (reszelve), 2 tk. só, 1 tojás, 50 ml kecskejoghurt
A tetejére: szezámmag, lenmag, felvert tojás


A lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, a reszelt sajtot és a joghurtot, majd az egészből könnyen formázható tésztát gyúrunk. (Ha törne, adhatunk hozzá még egy kevés joghurtot.)
A tésztát ezután gombóccá formázzuk, majd folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
Ezután 3-4 részletben kb. 1,5 mm vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval 4x4 cm-es rombuszokra vágjuk.
A tésztarombuszokat sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, mindegyiket megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezám- vagy lenmaggal, és 200 fokra előmelegített sütőben aranysbarnára sütjük.
Kb. 120 db lesz belőle.

3 commenti:

Vanca ha detto...

Menten mentem, ez annyira jó! :-)

Rosita Vargas ha detto...

Una delicia de nunca acabar lucen estupendas y tentadoras con forma armoniosa me encantan,abrazos y abrazos.

Gabah ha detto...

Vanca, örülök, hogy tetszik!
Gracias Rosita!