Ismét egy karácsonyi asztalra való fogás, persze nem cukkinivel, hanem mondjuk párolt, vajas brokkolival. Jó lesz?
(Igen, tudom, már megint nyári képeket/recepteket húzok elő a zsebemből, na de lehet ezeket téliesíteni is, igaz?)
Sonkába tekert zsályás lazac vajas cukkinivel
Hozzávalók: 4 kisebb darab lazacfilé, 8 szelet hajszálvékonyra szelt, levegőn érlelt sonka, 4 zsályalevél, 400 g cukkini (lehetőleg zsenge, max. 15 cm-es példányok), 1 cikk fokhagyma, 2 tk. vaj, só, bors
A lazacdarabokat egy vágódeszkára helyezzük, mindegyikre egy-egy zsályalavelet fektetünk, és minden darabot két-két sonkaszelettel körbetekerünk.
A cukkinit fél cm vastagra karikázzuk.
Egy serpenyőben felhevítünk egy teáskanálnyi vajat, belerakjuk a megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdet, a cukkinikarikákat, sót, és egy kevés frissen őrölt borsot, és nagy lángon készre pároljuk, lesütjük.
Ezalatt egy másik serpenyőben felhevítjük a maradék vajat, bőrös oldalukkal lefelé belefektetjük a sonkába tekert lazacdarabokat, és közepes lángon elkezdjük sütni. Amikor a lazac kétharmada átsült, megfordítjuk, és a másik oldalon fejezzük be a sütést.
A cukkinikarikákat egy tálra halmozzuk, ráhelyezzük a sült lazacdarabokat, és azonnal tálaljuk.
Ötlet: La Cucina del Corriere della Sera
Ötlet: La Cucina del Corriere della Sera
2 commenti:
Lazac saltimbocca ... fantasztikus ötlet! :)
Istenien néz ki!
Igen, amolyan fejrecsapós ötlet (ti. "Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe!")
Egyszerű, és tényleg nagyon finom!
Örülök, hogy tetszik! :-)
Posta un commento