A szardella -a szardínia és a makréla mellett- a kedvenc halam!
Ahogy látom, egyre nagyobb otthon is a halkínálat, talán friss szardella is akad valahol. Ha így, nyersen szeretnétek elkészíteni, vásárlás előtt mindenképpen kössétek ezt a tényt a halkereskedő orrára (ha nem elég friss a hal ahhoz, hogy nyersen legyen elkészítve, inkább mást ajánl majd).
Marinált szardella
Hozzávalók: 16 db friss szardella, 1 citrom, só, frissen őrölt feketebors, egy kis csokor petrezselyemzöld, extraszűz olívaolaj
A receptet a Tarka Bárka blogban találod. Klikk IDE!
4 commenti:
Ez komoly? tenyleg nyersen eszik? a ferjem utalja a halfelesegeket, igy eleg sotet vagyok meg a temaban.. :(
Bizonyám! Tessék kipróbálni! Aztán ha már van egy kis gyakorlatod, jöhet a barna vénuszkagyló és tsi is nyersen.
Íme egy recept:
http://tavolainpiazza.blogspot.com/2010/05/gyors-vkf-harmincnegyedik.html
Jobb mint az osztriga! ;-)))
szuper! koszi szepen! :) ki fogom probalni! csak nehogy elzavarjanak miatta! :D
;-)))) Magyarország felé úgyis Rivignanon keresztül visz az út, gyere, majd befogadlak pár napra ;-)
Posta un commento