giovedì 10 giugno 2010

Sonkába tekert, sajttal töltött cukkinilapok

Mostanában az előre vagy maximum szupergyorsan elkészíthető ételeket favorizálom, Anna délelőtti alvása ugyanis megtörni látszik. Épp két hónapja, amikor visszajöttünk Magyarországról, kezdett el aludni napközben. Előtte semmit. Örültem, és most, mire már majdnem helyrerázódtunk, újra kezdődik az egész -ami egyébként kb. normális lenne ebben a korban. Na, de nem esünk kétségbe, lassan csak elkezd kúszni, mászni, téblábolni A Gyerek, akkor talán könnyebb lesz...és most mondja mindenki kórusban, hogy ééééébresztőőőőő, anyukaaaaa!
Visszatérve erre a cukkinis tekercsre: ha jól emlékszem, valamelyik régesrégi gasztronómiai magazin hátoldalán láttam recept nélkül(?). Soványabb sajttal (mert szerintem olyan, hogy sovány sajt, nem létezik) és egy fél szelet kissé megpirított kenyérrel még a diétás ebédembe is belefért.
Azt gondoltam, legközelebb grillezett garnélafarkakat pakolok a sajt helyére.
Sonkába tekert, sajttal töltött cukkinilapok
Hozzávalók: 2 közepes cukkini, 100 g pármai sonka, 100 g kedvünkre való kemény, zsíros nem túl idős sajt (hogy mondják ezt vajon magyarul?, huh, mióta ittthon vagyok, és keveset olvasok, keveset dolgozok, és még kevesebbet írok, nagyon megcsappant a szókincsem - elsősorban a magyar, de mióta Annamanó megszületett az olasz is lassan már csak a pannolino, cacca és a bimbi szavakra korlátozódik; valami ellenszert ki kellene találni, mert néha még saját magam előtt is zavarba jövök...), só, bors
A cukkinit hosszában kb. 3 mm vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom. 
A szeletek felére egy-egy szelet sajtot fektetek, a sajtot beborítom egy másik szelet cukkinivel, végül a "szendvicseket" hajszálvékonyra vágott pármai sonkába tekerem, és 220 fokra előmelegített sütőben, grill programon 10-15 percig sütöm.

4 commenti:

clamilla ha detto...

Ciao, sono Martina di Giallo Zafferano. Ti scrivo perchè sul nostro forum, in occasione dei mondiali di Calcio che vedono impegnata anche la nostra amata nazionale, è stato organizzato un gioco/contest.
Si chiama Mondial Finger food ed è diviso in tre gironi: Le polpettiadi (in scadenza il 21 giugno) il secondo girone: I caci di rigore (dal 22 giugno al 1 Luglio) e la coppa dei campioni (dal 2 all'11 luglio).
Alla fine dei tre gironi, il giudice unico Sonia Peronaci di Giallo Zafferano, sceglierà una ricetta per girone e la realizzerà, pubblicandola sulla home page del sito, ovviamente con il link diretto al blog dell'autrice della ricetta.....quale occasione migliore per vedere il tuo blog sulla home di Giallo Zafferano?
Per partecipare vieni a postare la tua ricetta sul forum, lasciando anche il link al tuo blog nel post!
http://forum.giallozafferano.it/mondial-finger-food/
Per ogni dubbio puoi anche contattarmi
martina.spinaci@giallozafferano.it

Gabah ha detto...

Martina, grazie mille per l'invito! Cercherò di partecipare al contest. Ho 2-3 ricette in tasca...;-)

Eva ha detto...

szia :-) hat a nem tul idos sajtot talan ugy mondjak hogy nem tul erlelt???? boh........ :-)

Gabah ha detto...

:-))))) Kösz, Éva! Azt hiszem, a The italian job-on nem kell, hogy kitöltsem a "Mennyire vagy olasz?" kérdőívet...
Érlelt. Persze, persze!
Ilyen bakik elég gyakran előfordulnak, de mivel épp a csappanó szókincsről volt szó a posztban, otthagyom. Így szép. ;-)