martedì 7 luglio 2009

Tengeri sügér zöld szószban

Biztos már mindenkinek a könyökén jön ki, de azért még egyszer leírom: a hal élet, erő, egészség, következésképp együnk minél több halat!
Tadáááám, a halkampány következő darabja:


Tengeri sügér zöld szószban

Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 közepes tengeri sügér
  • 2 db olajban eltett ajókagyűrű
  • 1 citrom leve
  • néhány levél majoranna
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • bors
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 ágacska rozmaring
  • 2 zsályalevél

A tenegri sügért megpucoltam, kibeleztem, és alaposan leöblítettem.
A zsemlemorzsa, a rozmaring és a zsálya kivételével az összes hozzávalót egy magas falú keverőtálba tettem, majd merülőmixerrel pépesítettem.
Egy tűzálló tál aljára raktam egy réteget a zöld szószból, ráfektettem a halat, megszórtam zsemlemorzsával, és végül betakartam a maradék szósszal. A hal mellé raktam a rozmaringágat és a zsályaleveleket, és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem.

4 commenti:

lorien ha detto...

Hehe, szombaton nálunk is tengeri sügér volt :))

Vesta ha detto...

Halevésben rám lehet számítani,nem akar valaki meghívni ? ;)

Kata ha detto...

Csatlakozom Vestához! Én hiszem, hogy a hal egészséges, a blogomon van jó néhány halétel, de sajnos csak pontyból:(
A sügért repítheted nekem máris, jó lesz frissen is, majd én megsütöm:)))

Gabah ha detto...

Óóóóóó, na ennek igazán örülök! Mennyi vállalkozó szellem! Gyertek csak, lányok! Csapunk egy jó nagy halas bulit! :-)))
Lorien, bíztam benned! ;-)
Kata, az is jó! A tengeres halakkal meg tessék próbálkozni! Csak piciben... ;-)