Biztos már mindenkinek a könyökén jön ki, de azért még egyszer leírom: a hal élet, erő, egészség, következésképp együnk minél több halat!
Tadáááám, a halkampány következő darabja:
Tadáááám, a halkampány következő darabja:
Tengeri sügér zöld szószban
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 közepes tengeri sügér
- 2 db olajban eltett ajókagyűrű
- 1 citrom leve
- néhány levél majoranna
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl extraszűz olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 1 ágacska rozmaring
- 2 zsályalevél
A tenegri sügért megpucoltam, kibeleztem, és alaposan leöblítettem.
A zsemlemorzsa, a rozmaring és a zsálya kivételével az összes hozzávalót egy magas falú keverőtálba tettem, majd merülőmixerrel pépesítettem.
Egy tűzálló tál aljára raktam egy réteget a zöld szószból, ráfektettem a halat, megszórtam zsemlemorzsával, és végül betakartam a maradék szósszal. A hal mellé raktam a rozmaringágat és a zsályaleveleket, és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem.
A zsemlemorzsa, a rozmaring és a zsálya kivételével az összes hozzávalót egy magas falú keverőtálba tettem, majd merülőmixerrel pépesítettem.
Egy tűzálló tál aljára raktam egy réteget a zöld szószból, ráfektettem a halat, megszórtam zsemlemorzsával, és végül betakartam a maradék szósszal. A hal mellé raktam a rozmaringágat és a zsályaleveleket, és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütöttem.
4 commenti:
Hehe, szombaton nálunk is tengeri sügér volt :))
Halevésben rám lehet számítani,nem akar valaki meghívni ? ;)
Csatlakozom Vestához! Én hiszem, hogy a hal egészséges, a blogomon van jó néhány halétel, de sajnos csak pontyból:(
A sügért repítheted nekem máris, jó lesz frissen is, majd én megsütöm:)))
Óóóóóó, na ennek igazán örülök! Mennyi vállalkozó szellem! Gyertek csak, lányok! Csapunk egy jó nagy halas bulit! :-)))
Lorien, bíztam benned! ;-)
Kata, az is jó! A tengeres halakkal meg tessék próbálkozni! Csak piciben... ;-)
Posta un commento