Rozmaringos lepényhal – Filetti di platessa al rosmarino
Hozzávalók:
- 4 lepényhal filé
- 200 g vegyes saláta (rukola, galambbegy, jégsaláta)
- 1 tk. mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 ágacska rozmaring
- 7 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 ek. balzsamecet
- só, bors
A fokhagymát tisztítsuk meg, nem túl apróra vágjuk össze. A rozmaring leveleit szedjük le a szárról, mssuk meg, majd szárítsuk meg. Facsarjuk ki a citrom levét.
Merülőmixerrel pépesítsük a fokhagymát a rozmaringgal, 2 ek. citromlével, a mustárral, 3 ek. olívaolajjal, 1 ek. vízzel és egy csipetnyi sóval.
Egy kis tálkában keverjük össze az ecetet egy kevés sóval, borssal és a mardék olívaolajjal.
A lepényhal szeleteket gőz fölött pároljuk meg, fektessük egy tányérra, majd locsoljuk meg a rozmaringos öntettel.
A salátát mossuk meg, a nagyobb leveleket tépkedjük „szájbabeférő” nagyságúra, majd helyezzük a halcsíkok mellé, s végül locsoljuk meg az ecetes-olajos dresszinggel.
Nessun commento:
Posta un commento