Reginette con fagiolini e pomodorini
Hozzávalók:
- 250 g zöldbab
- 1 ek. ecet
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
- 12 db koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- egy ágacska rozmaring
- 1-2 bazsalikomlevél
- só, bors
A zöldbabot mossuk meg, végeit csípkedük le, majd ecetes-sós vízben főzzük puhára. (Ha nagyon zsenge még a zöldbab, Mamma itt található utasításai szerint járjunk el. A mi esetünkben azonban nem lesz szükségünk a bab főzővizére.)
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A fokhagymát szeleteljük fel, a koktélparadicsomokat vágjuk ketté, és vágott felükkel lefelé fektessük őket egy tűzálló tálra. Szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, sóval, borssal, a bazslikomlevelekkel és a rozmaringgal, öntsünk rá 2 ek. olívaolajat, majd 8-10 percre tegyük be a sütőbe. (Ennyi idő alatt a paradicsomok héja kissé megpirul.)
A paradicsomokat vegyük ki a sütőből, egy gyors mozdulattal húzzuk le a héjukat, majd a zöldbabbal együtt tegyük egy nagy serpenyőbe, locsoljuk meg 1 ek. olívaolajjal, és amikor a tészta kész, alaposan keverjük össze vele.
Nessun commento:
Posta un commento