martedì 12 agosto 2008

(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 15

Reginette zöldbabbal és koktélparadicsommal -
Reginette con fagiolini e pomodorini

Hozzávalók:

  • 250 g zöldbab
  • 1 ek. ecet
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 12 db koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy ágacska rozmaring
  • 1-2 bazsalikomlevél
  • só, bors

A zöldbabot mossuk meg, végeit csípkedük le, majd ecetes-sós vízben főzzük puhára. (Ha nagyon zsenge még a zöldbab, Mamma itt található utasításai szerint járjunk el. A mi esetünkben azonban nem lesz szükségünk a bab főzővizére.)
A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A fokhagymát szeleteljük fel, a koktélparadicsomokat vágjuk ketté, és vágott felükkel lefelé fektessük őket egy tűzálló tálra. Szórjuk meg a felszeletelt fokhagymával, sóval, borssal, a bazslikomlevelekkel és a rozmaringgal, öntsünk rá 2 ek. olívaolajat, majd 8-10 percre tegyük be a sütőbe. (Ennyi idő alatt a paradicsomok héja kissé megpirul.)
A paradicsomokat vegyük ki a sütőből, egy gyors mozdulattal húzzuk le a héjukat, majd a zöldbabbal együtt tegyük egy nagy serpenyőbe, locsoljuk meg 1 ek. olívaolajjal, és amikor a tészta kész, alaposan keverjük össze vele.

Nessun commento: