Menza Piazza
Szeptember 28-tól.
Kaptam néhány visszajelzést, ti. hogy sokaknak segít a napi menü összeállításában az, ha olvassák a mienket.
Íme.
Tessék, tessék. Lehet szemelgetni...
Vigyétek, vegyétek, egyétek! ;-)
október 23. szombatFiera di San Simone, Codroipo
sült tintahalkarikák
sültkrumpli
grillezett polenta
vegyes saláta
október 24. vasárnap
lencseleves árpagyönggyel
kapros-petrezselymes sült lazac
krumplipüré
október 25. hétfő
gorgonzolás-paradicsomos spagetti
zöldpaprikás-citromos csirkenyársak
vegyes saláta
október 26. kedd
joghurtos penne lisce mozzarellával és Piacadilly paradicsommal
zöldpaprikás-citromos csirkenyárs maradék
főtt krumpli
vegyes saláta
október 27. szerda
tagliolini fahéjas-szegfűborsos marharaguval (da ristorante! szuper lett!)
lilahagymás-paradicsomos tükörtojás
párolt póréhagyma
október 28. csütörtök
négysajtos penne lisce
hagymás-ecetes sült friulán szalámi
polenta
október 29. péntek
sajtok, szalámik
fehérbab leves libatepertővel
rántott pulykamell csíkok
vegyes saláta
6 commenti:
Szia Gabah!
Megkérdezhetem, hogy a vegyes saláta nálatok mit takar?
Amit találsz éppen?
Mi is sokszor eszünk salátát, de szívesen veszek új ötleteket ;-)
Köszi!
Üdv: LK
Szia Lekároskukta!
Igen, amit épp "találok". :-)
Nyáron valamilyen zöldsaláta (lollo, fejes, római), paradicsom és uborka mindig van a kertben, ehhez jön egy kevés nem túl erős hagyma, rukola vagy galambbegy saláta, esetleg paprika; ősszel a zöldsalátát szoktam keverni a bordó radicchioval, reszelt sárgarépával, édesköménnyel, zeller- vagy petrezselyemgyökérrel, télre marad az ezer féle radicchio, feketeretek, a kerekrépa, a sok-sok télálló gyökér és a cékla; tavasszal pedig megeszünk mindent, ami új és zöld és friss és roppanós :-)
A salátára sót, extraszűz olívaolajat, vörösbor-, ill. néha balzsamecetet rakunk. (Ha van kedvem, és időm, akkor szoktam próbálkozni különböző ecetekkel/olajokkal, de Embernek a só-olívaolaj-vörösborecet a Szentháromság, úgyhogy ő ettől csak nagyon kivételes esetben tágít ;-)
Majonézes salátákat nagyon ritkán készítek.
Nyáron, ha nagy meleg van, szoktam olyat is csinálni amiben van zöldsaláta, paradicsom, uborka, olívabogyó, tonhal, és mozzarella is, emellé már nem is kell semmi más.
Olyat is szoktam csinálni, hogy a lereszelt zöldségeket nem keverem össze, hanem mindegyiket külön tálalom.
No, ennyit tudtam hirtelen a salátakészítési szokásainkról összeszedni. :-) Fantázia, pillanatnyi hangulat kérdése az egész. Próbálkozz bátran! Salátát nemigen lehet elrontani, a lényeg, hogy mindig idényzöldségekből készítsd!
Gabah, de drága vagy, köszi a részletes választ ;-)
Nálunk is éppen, amit találok, de általában uborka, paradicsom, paprika, kukorica, hagyma, retek, valamilyen zöldsaláta + mozzarella golyók vannak benne + készítek egy fokhagymás öntetet (1-2 gerezd reszelt fokhagyma, só, bors, bazsalikom, oregano, kevés friss citromlé, kevés méz, olíva, szőlőmag, dióolaj - mindegyikből csak egy pici, nagyon jó hatásúak ezek az olajok ) Érdekes, de a karalábét, zellert kifejezetten nem szeretem, az édesköményt pláne, meg az eceteket sem, pedig próbáltam. Hát ez van :)) A madárbegy viszont a kedvencünk, meg a római saláta is nagyon jó. Majonézest sosem készítek, kivéve a KFC salátát, de azt is csak 1-2x egy évben.
Köszi mégegyszer, nagyon aranyos vagy ;-))
Picilány tündér, néztem a képeket :))
Minden jót nektek!
Lekvároskukta
Édesköménnyel tessék csak próbálkozni! Nagyon sok lehetőség rejlik benne!
Próbáld meg először nagyon vékonyra felszeletelve elrejteni a saláta mixedben, aztán amikor már megszokod az ízét, vágj fel egy felet gerezdekre, önts egy tálkába jóféle (itt nagyon fontos!) olívaolajat, tekerj rá sót, borsot, mártsd bele az édeskömény gerezdet, és harapd! :-)
Vagy próbáld ki egyszer így:
http://tavolainpiazza.blogspot.com/2009/02/paradicsomos-edeskomeny-csoben-sutve.html
Ezt mi azóta is emlegetjük. ;-)
Most jöttem rá, hogy ezt a KFC salátát én is szoktam készíteni, csak nem tudtam, hogy KFC-nek hívják. X-D
Köszönöm a bókot, picilány nevében is!
Neked is hasonlókat! Legyen szép napod!
Gabah, egyszer ráveszem magam, és kipróbálom ;-)
Köszi a tippet!
Minden jót!
Nincs mit!
Neked is!
és vedd rá magad, próbáld ki, mert megéri! én nagyon sok ételt így szerettem meg...
:-)
Posta un commento