Menza Piazza
Szeptember 28-tól.
Kaptam néhány visszajelzést, ti. hogy sokaknak segít a napi menü összeállításában az, ha olvassák a mienket.
Íme.
Tessék, tessék. Lehet szemelgetni...
Vigyétek, vegyétek, egyétek! ;-)
október 9. szombatnem itthon ettünk
október 10. vasárnap
tésztasaláta (ruote) kakukkkfüves-fokhagymás sült paprikával, fetával és taggiai olajbogyóval
malaccsülök pörkölt
főtt krumpli
kókuszgolyó
fehér kókuszgolyó (hogy hívják ezt magyarul?)
baracklekváros-kardamomos-borsos piskóta
karamelles-almás cheesecake Krisztián receptje alapján
október 11. hétfő
ebédre tortiglioni brokkolival és paprikás-fokhagymás kolbásszal
vegyes saláta
második fogás szóba sem jöhetett a fenti tészta után, pedig elkészítettem: mortadellakockákkal és brokkolival töltött zöldpaprika gratin
október 12 kedd
nem itthon ettünk
október 13. szerda
parmezános burgonyakrémleves
mortadellakockákkal, brokkolival és stracchinoval töltött piadina
akikér zöldsaláta
vendégségből hazajött baracklekváros piskótatekercs
október 14. csütörtök
fusilli vörösboros-paradicsomos marharaguval
spenótos frittata
zöldsaláta
cantuccini kóstolgatás csomagolás közben
Kakaós-csokipöttyös-pisztáciás: 200 g liszt, 60 g kakaópor, 7 g sütőpor, 1 csipet só, 100 g cukor, 60 g csokipötty, 3 tojás, 1 kk. vaníliakivonat, 50 g pisztácia, 50 g fenyőmag összekevertem, kb. 4 cm-es rúddá formáltam, 170 fokon 25 percig sütöttem, utána felszeleteltem (kicsit törik), 140 fokos sütőbe visszapakoltam, és mindkét oldalukat kb. 5-10 percig sütöttem
Mandulás-mogyorós-karácsonyillatú: 250 g liszt, 150 g cukor, 2 tojás, 75 g mandula, 75 g mogyoró, 7 g sütőpor, 1 ek. fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér őrlemény, vagy mézeskalács fűszerkeverék, elkészítés: ld. fent.
október 15. péntek
spaghetti all'aglio, olio e peperoncino ungherese
joghurtos-mentás-citromos bárány nyársak
zöldsaláta
Nessun commento:
Posta un commento