Kakukkfüves tojással és paprikával töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell (kb. 600 g)
- 4 tojás
- 1 piros színű kaliforniai paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- kakukkfű
- extraszűz olívaolaj
- só
- bors
A csirkemellet kétfelé vágom, a középen lévő csontot kiveszem, majd mindkét fél mellet egy éles késsel keresztben bevágom, végül szétnyitom őket, mint egy könyvet. Az így kapott hússzeleteket enyhén kiklopfolom, úgy, hogy a hús lehetőleg mindenhol egyforma vastagságú legyen, végül sózom, borsozom.
A tojásokat felverem, hozzáadom az apróra vágott petrezselyemzöldet; sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítem, majd forró olajon négy, kb. egyforma méretű kerek lapot sütök belőlük.
A paprikát nagyon apró kockára vágom, és 1-2 ek. olívaolajon kissé megpirítom.
A kiterített hússzeletekre 2-2 sült tojást fektetek, majd ráhalmozom a paprikakockákat.
Ügyelve arra, hogy a töltelék ne kukucskáljon ki, a hússzeleteket feltekerem, és egy darab alufóliába jó szorosan feltekerem.
Innen több lehetőségünk is van:
forrásban lévő vízbe dobjuk, és megfőzzük (mivel a sütőm foglalt volt, én főztem), 200 fokos sütőben megsütjük (kb. 25 perc), vagy ha a grillrács alatt épp lapul egy kevés parázs, akkor ott forgatjuk kb. fél óráig.
Kissé száraznak tűnt először, így végül majonézes salátával tálaltam, ami még a taljánoknak is bejött, pedig ők aztán nem rajonganak a majonézes salátákért. ;-)
4 commenti:
Hú, hogy ez mennyire dekoratív! Jó ötletet adtál a bulimhoz! Köszi.
Magyon jól néz ki!
"Kissé száraznak tűnt..."
Ha pácolod a mellet (alamecet + olaj + fűszerek), akkor nem lesz az.
:-)
Köszönöm, Ági! Örülök, hogy tetszik, a bulihoz meg sok sikert! Van még egy "bulikaja" a gépemen, tegnapelőtt készült, és szerintem sokkal finomabb lett, mitn ez. Megpróbálom ma vagy holnap posztolni, hátha abból is sikerül ötletet meríteni.
Köszönöm Neked is, Hobbiszakács. Azért is lett egy kicsit száraz, mert még a diéta során készült a tekercs, és próbáltam a lehető legkevesebb zsiradékot felhasználni.
De ezt az ecetes páclevet ki kell, hogy próbáljam! Amikor így pácolod a húst, akkor általában hogy szoktad felhasználni? Milyen olajat használsz?
Itt a grillrácsra szánt húsokat (elsősorban oldalast, kolbászt, csirkecombot) rakják fehérbor-zsálya-rozmaring-só-bors keverékébe, de nekem még sokszor így is száraznak tűnik, és hiányzik a jó kis olajos pác, amihez ugye az otthoni grillezések alkalmával hozzászoktam.
Posta un commento