Főtt házinyúl fokhagymás-zsályás olívaolajban avagy tonno di coniglio
Hozzávalók: 1 konyhakész házinyúl,
egy vegyes zöld fűszer csokor (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, babérlevél), 1
salotta hagyma 2-3 szegfűszeggel megtűzdelve, 50 g angol zeller, 1
sárgarépa, 2 szegfűszeg, 10 szem egész feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 10-15
szem borókabogyó, zsályalevelek, rózsabors, só, extraszűz olívaolaj
Egy nagy fazékban vizet melegítünk.
Amikor a víz forrni kezd, hozzáadjuk a zöld fűszer csokrot, a szegfűszeggel
megtűzdelt hagymát, a zellert, a sárgarépát, a borsot és egy gerezd fokhagymát,
majd közepes lángon 20 percig főzzük.
A recept a Recept és Rejtvény magazin 2012/1. számában jelent meg.
Nessun commento:
Posta un commento