mercoledì 18 maggio 2011

Vörösboros-kakaós cseresznyesorbet

Mindaddig isteni volt ez a sorbet, amíg bele nem pakoltam azt a két kiskanál kakaót. Brrr... végül olyan tömény lett, kb. mintha beleborítottam volna a két tábla csokoládét, holott az első csersznyékből épp a gyümölcsízre vágytam. Tehát újratervezés.
1. kakaó, csoki és tsi nélkül (az állagának pedig nagyon jót tett, na de ha az ízét elrontotta, hát elrontotta)
2. sárga cseresznyével, vaníliával, csipetnyi fahéjjal, száraz fehérborral
3. fehér eperrel (faeperrel!), szegfűborssal, egy könnyű, muskotályos fehérborral
Vörösboros-kakaós cseresznyesorbet
Hozzávalók: 400 g kimagozott cseresznye, 1 vaníliarúd bevágva (hogy a magocskák főzés közben kiszabaduljanak), 1,5 dl száraz vörösbor (most Cabernet), 4ek. cukor, 1 kk. fahéj, 1 dl víz, frissen őrölt bors, 2 tk. jó minőségű kakaópor
A kakaó kivételével a hozzávalókat egy lábasban kb. 10 percig főzöm, majd leveszem a tűzről, elkeverem benne a kakaóport, lehűtöm, és mehet az egész a fagyigépbe.

Nessun commento: